úterý 11. září 2018

bergoglio

Papež interview: do pekla půjde Visegrad a Salvini

Bergoglio je v úzkých, aby se zachránil, rozjede ve velkém stylu uprchlíky. A stalo se, v dlouhém interview v Sole24ore. Tisíce pedofilních skandálů v katolické církvi po celém světě, homosexuální mafie v kurii, papež podle nuncia Vigana kryl amerického sexpredátora kardinála McCarricka, pomalu sílí i v církvi přesvědčení, že by měl odstoupit.
    Papež vyrazil k útoku a štítem jsou mu uprchlíci. „Nechte je vstoupit do vašich příbytků a nechte vstoupit do svého srdce jejich kulturu“ – nechte islámskou vlnou zabydlit váš svět a konvertujte svá srdce k jejich náboženství, to je logický překlad papežovy zvěsti. Jaká jiná verze je možná? V Evropě už několik let nejsme svědky žádného rozporu mezi někým elitním a prostým lidem. Elitní se přestalo vyskytovat. Jsme svědky chrlení nejprimitivnějších rétorik z úst mocných, co jiného říká papež, Merkelová nebo Macron. Kde zůstala teologie popř. filozofie, a když už na to nemá, ať zůstane u modlitby. Dnes už elitní v Evropské unii je totéž co hloupý, trapný a vlezle obtěžující a což je významný posuv, už se to ničím nemaskuje.
       Neexistuje mírová budoucnost lidstva bez přijímání imigrantů, tento papežův výrok svědčí o jistém stupni pomatenosti. Papež přímo obvinil italskou vládu a země Visegradu, které jsou explicitní v odmítání masové imigrace. Ještě víc a co nejvíc imigrantů ze severní Afriky, „Kristus tě žádá, otevři náruč a všechny přijmi“. Kde to stojí psáno? Zdálo se mu to nebo ho někdo z pedomafie vydírá, ti vyznávají ideologii totálního otevření. Papež říká, že jsou dvě cesty, oni připlouvají k nám a my jdeme cestou srdce a otevíráme je k pochopení imigrantů a jejich kultury. Církev podle papeže objímá cestu všech, zatím mu jde pořád jen o muslimy, na blízkovýchodní křesťany si možná v budoucnosti taky vzpomene. Papež říká, že imigranti k nám přicházejí s nadějí na lepší život a jsou protagonisty příští historie (muslimské), a my s plným žaludkem prý už nejsme schopni vědět, co naděje vůbec znamená. Jak dlouho se evropská populace ještě nechá urážet tímto Argentincem?
      Katolická církev je evidentně v rozkladu ve všech směrem, od negování Krista, vlažné víry až k mizernému politizování. Papež vnesl do církve to nejhroznější, co ji mohlo potkat – schizma. Křesťané proti křesťanům.
    Italská biskupská konference s papežovým požehnáním přijala kolem padesáti imigrantů z lodi Diciotto, ubytovala je v církevním zařízení v Rocca di Pappa, několik desítek z nich okamžitě zmizelo bez identifikace. Problematické až do té míry, že se k tomu vyjádřil EU komisař Avramopoulos. Naivní šéf Caritasu Francesco soudí, že jsou  svobodní, mohou jít kam chtějí, popř. se vrátit, nemusí dokazovat svoji identitu, my je jenom živíme. Několik desítek velmi rychle sbalilo kufry a odjelo na sever do Německa.    

Žádné komentáře: