neděle 5. srpna 2018

alarm papez ravasi

Alarmující často i alarm

Kristus byl ukřižován, ale v evangeliích ani stopy po tom, že by se měl zrušit trest smrti. Což by bylo logické. Papež prohlásil, že trest smrti není nikdy oprávněný. Kristus se nikdy nevyjadřoval k politice, obracel se výhradně k člověku. Církev by se měla modlit i za vrahy, ale tím končit, dál se nevyjadřovat.
     Nechat úradku jiných, čím bude odměněn atentátník, který najede do nevinného davu lidí a několik desítek jich zabije. Čím bude odměněn politický zločinec v Argentině, který se podílel na mučení tisíců, čím měli být odměněni bývalý němečtí zločinci, kteří stavěli pece ve vyhlazovacích táborech. Jakou odměnu pro ně papež tedy vidí, když říká, že trest smrti je a byl vždycky špatný. Jak odměnit ultrarevoluční vrahy Alda Mora, kteří ho několik dní drželi v kufru osobního auta než ho zabili? Jak odměnit distributory narkotik ve velkém, v Thajsku mají jasné řešení, co tedy jiného papež radí Thajcům?
      Podobně i kardinál Gianfranco Ravasi, není to leckdo, je předsedou papežské rady pro kulturu. Ten si to zjednodušil když chtěl ušpinit ministra vnitra Salviniho, který zakázal lodi Acquarius vstup do italských přístavů. Kardinál jednoduše pouze twittuje větu z evangelia sv. Matouše „byl jsem cizincem a vy jste mě nepřijali“. Kardinálské twittování může brzo dospět k tomu, že tímto perverzním mixem vět vytržených ze souvislostí, kardinál dokáže, že Kristus je v podstatě neškodná pohádka na dobrou noc.
     Ravasiho hlavně zajímají mladí kluci cestující z Afriky do Evropy, ale chaos, který to vyvolá a z toho plynoucí čím dál tím tíživější sociální situace Italů, se ho netknou, stejně jako prázdné kostely v celé Evropě. To, že v Rimini, v Miláně, v Římě a jinde, si ti „byl jsem cizincem a (ne) přijali jste mě“ vytvořili zóny mimo zákon, kde se prodávají drogy ve velkém a levná prostituce, to že se tito kardinálovi milí podílí extrémně vysokým procentem na italské zločinnosti, jde už mimo kardinálovu dobrotu. Kardinála tíží špatné pedagogické návyky evropské populace, totiž ta chce dál žít v Evropě evropsky.
      Kardinál se domnívá, že evropská populace je až tak vadná, že musí být co nejrychleji nahrazena a což je podivné i s náboženstvím. Sebevražda se v křesťanství považuje ze smrtelný hřích, kardinál by měl vysvětlit proč propaguje masovou sebevraždu Evropanů. Kardinálovi (a evropským proimigračním zpolitizovaným farářům) by se mělo připomenout „proč jste mě nechali umřít, jsem stará důchodkyně a nemám na léčení“, „proč nesmíme mít dítě, jsme mladí pracující manželé a nemůžeme mít dítě, nemáme na nájem“, „proč musím žít v bídě, jsem samoživitelka v pokladně v marketu“ atd. 

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Evangelia píšou o Ježíši naprosto jako o přátelském člověku, že něco o trestech smrti tam nechybí, dle mne. Kdo je bez hříchu (což zřejmě není nikdo), hoď po ní kamenem.
Žádné tresty smrti! Potřebný je trest, kde vězení není (by nebylo) procházkou.