pondělí 7. ledna 2019

bergoglio ratzinger salvini

Vatikánská fronda

Situace kolem lodí Sea Watch a Sea Eye, které kotví v maltských vodách a rády by se zbavily nákladu, aby mohly dovést další, se mění z hodiny na hodinu. Il capitano Salvini je neoblomný, náklad nesmí do Itálie. Ministerský předseda Conte podlehl vydírání z Bruselu a Berlína „vezmeme 15 rodin a ostatní v EU se přidají“. Ministr Salvini je proti těmto plánům ze dvou důvodů: ong narušily všechny možné regule a mezinárodní zákony, vysvětlil to včera Salviniho spojenec ve vládě, ministr dopravy Toninelli (z M5s), loď Sea Eye lhala v čem se dalo, libyjská pobřežní pomoc byla ochotna intervenovat. 
    Sea Watch libyjské autority kontaktovaly, ale ta prchla z libyjských vod do maltézských. Druhým důvodem je pravidlo, že pokud Itálie přijme imigranty, všechny další země už ztratí zájem. V případě lodi Diciotti, Albánie přislíbila, že část imigrantů převezme, ale okamžitě to vedlo ke skandalizaci Salviniho od evropskounijních komisařů a jim podobným.  
       V Itálii vládne velmi podivná situace. Koaliční vláda složená z LegaNord a hnutí M5S, kterému se též říká podle zakladatele komika Peppe Grilla grillini, vládne již sedm měsíců, hnutí M5s se chová jako součást vlády, pokud jde o posty ve státních agenturách, v ministerstvech a ve státní televizi. A pak ještě pokud se rozdělují prachy. Jinak mají instinkty nejtrapnější opozice a prvního, kterého by chtěli odstřelit, když ne přímo zastřelit je Matteo Salvini. Předseda poslanecké sněmovny Fico z M5s je kapitola sama pro sebe, kromě toho, že vystupuje proti Salvinimu, nebyla pozorovaná žádná jiná aktivita, velká hvězda M5s Dibbo (Di Battista) trávil půlroční „pracovní“ dovolenou v Guatemale a denně twittoval do země anti-salvini trojslovné věty a foto zubícího se sebe sama, senátorka M5s Elena Fattori: „Zavřít italské přístavy imigrantům je totéž, co zavřít nemocnice nemocným“. Zajímavé srovnání, co ještě homo-dobro vymyslí, než se jim vyrazí z rukou mocenské páky. 
       Matteo Salvini je obklíčen hordami homo-dobro, kteří by nejraději Itálii darovali islámské Africe, křesťanům zrovna ne, ti jim smrdí. Dýku do zad Salvinimu vrazil i Di Maio z M5s, s kterým vládní koalici dojednal a který  dodržoval dojednanou linii, náhle se proměnil v homo dobráka.
       Proti Salvinimi postavila exkomunistické fronta homo-dobro nejdřív šéfa Evropské banky Draghiho, nakonec rozdíl v německých a italských obligacích nikoho nesvrhl, další byl prezident Matarella, ten se dlouho tvářil jako blízko pravdy stojící, ale ani to nezabralo. Starostové se bouří proti bezpečnostnímu zákonu, ale jak si stěžují pašeráci lidí na lodi Sea Watch, nikdo se k činu nerozhoupal a imigranty z lodí nevzal.
    V neděli nasadili homo-dobro těžký kalibr, pak už zbývá jen revoluce, homo-dobro Bergoglio na Petrském náměstí: „Otevřeme se bratrům a sestrám na lodích neziskovek...“. Zneužil ke své propagandě apoštolský palác. Il Giornale píše, že Vatikán poslední dny vytáhl ze zbrojnic proti Salvinimu úplně všechno, italskou biskupskou konferenci, la Fondazione Migrantes, Civilta Catolica a nakonec Argentinec vyrukoval sám.
      Nejsilnější zbraň, kterou papeženci mají v arzenálu je Lež, zneužili a deformovali Písmo svaté. Turinská diecéze chce přijmout imigranty do svých zařízení, to už diecéze několikrát udělala a posléze imigranti i s rodinami odtud utekli a někde parazitují na náklady státu. Velmi často se Italové komentující články s Bergogliem vyjadřují v tom smyslu, že papež je pouze jeden a jmenuje se Benedetto. Papež Ratziger a ne Argentinec Bergoglio.
       Bergoglio má velké sympatie na straně ortodoxních levičáků, kteří jak je zvykem v boha nevěří, Vydavatel Il Libero Feltri píše, že v kostelích papežskou propagandu proti Salvinimi nesleduje už moc věřících, je tam víc svíček než lidí a vesměs už jsou nahluchlí. Exkomunisté z bývalé vládnoucí strany PD a církev deformovaná Bergogliem ztratili příznivce, PD bez voličů a katolické farnosti s prázdnými kostely. Obě tyto instituce se podobají klubu sebevrahů, který se pomalu prázdní.
       Papeže kdysi volili držitelé římských cardos, biskupové, kteří měli farnost, a lid byl konečným arbitrem. V této souvislosti je zajímavý komentář jednoho z čtenářů dnešního Il Giornale, který se pojmenoval tosco1.
      Myslím si, že je nejvyšší čas, aby vláda převzala iniciativu a uvedla do mezí tohoto člověka, který se obléká do bílého a ukazuje stále větší agresivitu proti Itálii a italskému lidu. Zcela v rozporu s lateránskými dohodami, které akcentují nezávislost a suverenitu dvou států. Žádný z těchto dvou se nesmí vměšovat do vnitřních záležitostí toho druhého. Ekonomická privilegia Vatikánu stojí Itálii ročně 8 miliard eur. Stát jim mj. ještě financuje privátní školy a semináře, i když Craxiho revize to v osmdesátých letech zrušila. A došlo to tak daleko, že když přišel tento (papež), začal žvanit i o otvírání našich přístavů. Musím končit, protože bych musel použít hnusnější slova...


Žádné komentáře: