středa 9. ledna 2019

magnitz afd bremy

Osudová cesta (jednoho režimu)

Pomalu, ale jistě kráčí Spolková republika k svému historickému osudu, kam chtíc nechtíc vždycky dorazila, k fašismu, asi existuje něco jako sudičky a není úniku. Konečně jeden jejich velký (Schopenhauer) napsal, že s čím se narodíme, tomu nikdy neutečeme. Německý režim má jednoho strašáka, kterého se všichni bojí, všude jinde se tomu říká politická policie, ale oni tomu říkají úřad pro ochranu ústavy, podobnou praktiku aplikovali komunisté,  tvrdili, že politickou policii socialistické země nemají. Pokud si někoho tato instituce vezme na mušku, promění se v infikovanou bytost, které nezbývá než ghetto, ne nepodobné malomocnému ostrovu u Kréty.
    V režimní představě, s kterou se úřad pro ochranu ústavy ztotožňuje, je absurdní vize - faktická opozice je vždy protiústavní a tudíž musí být ostrakizována a postavena mimo společnost. A protože jedinou opozicí, která se za ni dá považovat, je státotvorná  Alternativa pro Německo, zaměřil se režim právě na tuto stranu, některé složky AfD jsou již pravděpodobně úřadem sledovány a s účelovou výměnou na postu šéfa úřadu, je pronásledování AfD téměř jisté.
     Extrémně levicové a nebezpečné společenské subjekty, které jasně vykazují fašizoidní tendence, úřad pro ochranu ústavy na mušce nemá. Bývalý místopředseda SPD a dnes předseda zemské organizace SPD v Šlesvik-Holštejn Ralf Steger posílá poselství typu: (@Ralf_Stegner)  8.5. 2016): „Je faktem, že musíme neustále na pozice a personál pravicových populistů útočit, protože jsou netolerantní, pravicoví a nebezpeční“.
     Po Silvestru někdo nastražil výbušninu u úřadovny AfD v Dobeln, výbuch zanechal škody  na sousedních budovách, v úřadovně hořelo. Není to ojedinělý útok na kancelář a na členy AfD, např. byly poškozeny kanceláře AfD ve Freibergu a v Riese. Saský zemský předseda SPD a místopředseda zemské vlády Martin Dulig sice útok odsoudil, ale poslal následující poselství: „Tento útok pomůže hlavně AfD“. Tedy bombový atentát není až tak škodlivý, škodlivý je fakt, že podle Duliga to pomůže AfD. Podezřelí pachatelé útoku v Dobeln byli zadrženi, ale prokurátor nařídil propuštění a stíhání na svobodě. V srpnu spáchal někdo něco podobného u drážďanské mešity, velmi rychle dostal deset let.
     Mainstreamové partaje, církve a v neposlední řadě média vedou nelítostný boj s opoziční AfD, všechny formy možné likvidace strany a skandalizace členů jsou dovoleny. „Boj s pravicí“, je motem německé politiky, státními financemi subvencována politika je aplikovaná i nejbrutálnějšími prostředky. Společenské a nakonec i lidské vyčlenění ze společnosti členů (a skandalizace jejich rodin) politické strany AfD. Když likvidace, tak až do konce. Němec nezná míru, velmi nebezpečný rys národní povahy. 
        Vražedný útok na poslance Bundestagu Franka Magnitze v Brémách je jenom důsledkem politické atmosféry zborcené demokracie. V pondělí odpoledne se tři maskovaní muži pokusili zabít poslance Bundestagu Franka Magnitze. Pouze rychlá pomoc stavebních dělníku mu zachránila život, těžce zraněn se nachází v nemocnici. Podezřelí, stejně jako z předchozích útoků, jsou extrémní levičáci. Vůbec Brémy jsou městem levicového moru, nebyl to zdaleka první atentát na AfD ve městě.
      Politický maistream reaguje na atentát vlažně, obvykle s odsouzením činu nezapomenou dodat „ale“. Reakce brémské evangelické církve se vymyká běžným pravidlům lidskosti. Vedoucí teolog církve Renke Brahms se vyjádřil, čin je sice odporný, ale AfD vyvolává paniku a strana čin zneužila a instrumentalizovala. Něco takového jako je mše za uzdravení těžce raněného, nemá dnešní církev v repertoáru.
     Církev samotná nese za atmosféru atentátů na AfD velkou část viny, její faráři dlouhodobě útočí na AfD, vedoucí činitelé církví vedou diskuze na téma, není možné být současně členem AfD a církve. Adolf Hitler a členové NSDAP evangelíkům moc nevadili, německé církve se spíš podobají levicově radikálním proimigrantským asociacím než křesťanským církvím.
     Vůdce zelených Ozdemir: „Kdo nenávist seje, sklidí ji, #nazisraus, ale metodami právního státu“. Podle něho jsou AfD a nakonec i poraněný, nacisty. Ozdemirova reakce je vzorkem chování všech režimních partají a politiků, včetně CDU. Dodnes nemá AfD proti všem pravidlům v Bundestagu místopředsedy, navržený místopředseda byl prý kritický k islámu, další návrh AfD též neprošel, i když se navržené poslankyni nedalo nic vytknout.   
      Před dvěma lety atentátník napadl starostku Kolína Rekerovou, věnovalo se tomu speciální zasedání Bundestagu, mediální kampaně, televizní lekce proti populistům atd... a AfD měla být vinna. Dnes nic podobného, pouze s dodatkem: AfD je i tak vinna.
     Osobní vyjádření Merkelové k zločinu zatím nepřišlo, jeden starosta z CDU dostal po hubě od nezaměstnaného, kterému nechal zavřít vodu, Merkelová nelenila a okamžitě reagovala, „je otřesena“, pondělní téměř vraždou otřesena evidentně není. Solidaritu s poslancem vyjádřil italský ministr vnitra Salvini a rakouský vícekancléř Stracher.


Žádné komentáře: