neděle 6. ledna 2019

referendum lid iniciativa

Vive la démocratie

Žlutí v ulicích, česká televize je naštěstí ještě schopna to oznámit, téměř by člověk televizi uvěřil, že bezdůvodně, pro srandu. Není to tak, mají plné zuby podobných jakými je česká televize zaplněna. Mají dost evropskounijní ideologie, která žvaní v televizích a v parlamentech. Co chtějí je jednoduché, vládu, která vládne, která rozhoduje, jednou špatně, jindy lépe, ale bude to francouzská vláda Francouzů, bez dozorců v Bruselu. Lze jen doufat, že žlutým nedojde dech a budou pokračovat v dnešním tempu, a pak je s celou Evropskou unií amen do tří měsíců.
   Žlutí požadují demokracii, parlamentní demokracie degenerovala do té míry, že už se demokracii nepodobá. Na transparentech žlutých velmi často krátké RIC (referendum d´initiative citoyenne), národní referenda o klíčových otázkách, to bude první velký krok k evropské demokracii a toho se českotelevizní propagandisté plus jejich souputníci v Evropské unii bojí jako čert kříže. Pokud i čeští žlutí, pak první referendum v Česku: česká televize pod kontrolu parlamentu a radikální obměna všech televizních kádrů. Televizní síť v dnešní podobě je škodlivá, přínosnější z mnoha důvodů by mohl být model  jednoho centrálního televizního zpravodajství a zcela nezávislé regionální televize pracující s kulturním a politickým potenciálem oblasti. Zvedlo by to zajímavost televizního vysílání a nastolilo přirozenou informační a uměleckou konkurenci. Možná bychom žasli, jakými kvalitami mimo Prahu, která nastaví psí hlavu průměru sebevětší kvalitě, oplývá Česká republika.
       Žlutá lavina se ve Francii rozjela plánovanou eko daní a nárůstem cen pohonných hmot, vstřícné kroky vlády přišly pozdě, dnes už se hnutí nedá zastavit, žlutí žádají referenda a Macronovo odstoupení. 5. ledna (viz video)  kolem 50000 žlutých ve francouzských ulicích, protesty neslábnou, ba naopak, minulou sobotu pouze 32000 žlutých.
     Lidé protestují, ze záznamů je cítit téměř radost z protestů, anarchická podstata Francouzů se zhmotnila, hledání důvodů od různých sociologů a politologů je občas méně, občas více přesné, švýcarský sociolog Hans A. Meyer (viz video) je možná nejblíž racionálnímu zdůvodnění dnešních demonstrací, domnívá se, že degenerace politického systému ve Francii je způsobena rigidním centralismem, regiony, které mají podobu menších států, jsou nesvéprávné, zcela závislé na rozhodování pařížské byrokracie.  Ale v podstatě to nevysvětluje proč se pohodlný a zbabělý Evropan vystaví nebezpečí represí a jde v sobotu nebo jindy po pracovní době protestovat proti režimu, když nás v Česku a třeba Bulhary, nic takového nenapadne, naopak, česká studentská mládež vyrazí „svíčkově protestovat“ za ještě větší upevnění toho evropskounijního režimu, který francouzští žlutí odmítají. 
    Zajímavou paralelu mezi Francií a Německem vyvozuje Hartmut Krauss, předseda společnosti pro vědeckou osvětu a lidská práva. Německé obyvatelstvo není dostatečně chráněno proti násilí muslimských imigrantů. Německé  masy nebude možné dlouhodobě držet represívním aparátem ve stavu naprosté bezmoci a blíží se moment, kdy režim ztratí kontrolu nad vlastním lidem. Režim se musí obávat, že totální pasivita a pocit bezbrannosti většinového obyvatelstva, včetně nemuslimských imigrantů, jsou u konce, tváří v tvář státem podporované a urychlované islamizaci, která může být zastavena a zvrácena pouze masívním vystoupením, jehož modelem jsou žluté vesty. Dokud se tak nestane, budeme svědky spontánních anarchických excesů násilí (proti imigrantům).  
    Německá zelená vůdkyně Göring-Eckardt a dalo se to očekávat, kritizuje žluté vesty, prý ji nekonvenuje násilí, násilí jí blízké antify ji na druhé straně až moc konvenuje. "Nemusí se zapalovat, aby se prosadily požadavky", na silvestra někdo zapálil tisíc aut, to nekritizovala. „Musíme politicky hodně pracovat, jinak budou lidé volit extrémní strany“, říká zelená extrémistka.


Žádné komentáře: