úterý 17. ledna 2017

teolog giacobbe

Elia Giacobbe: Televize a islám

Teolog, kněz, lékař - v hovoru s katolickým informačním serverem Lafedequotidiana - tedy ne papežským, protože Argentinec nemá s katolicismem nic co do činění.
Má smysl horoskop?
    Horoskop protiřečí katolické víře a křesťanskému pojímání světa. Člověk se stane loutkou v rukou hvězd, kde zůstala svobodná vůle. Je to pověra.
   V televizních kanálech to chápou jako službu veřejnosti a nabízí nám přehršle horoskopů. Je to ovoce současné duchovní bídy západní společnosti. Nejen horoskopy, televize nás ohlupují podivnými spektákly plných násilí a banalit, vidíme bojující zombie - všechno pochybné úrovně. Dnešní televizní kanály se staly vulgárními.
A islám?
    O islámu se domnívám, že má pravdu Magdi Allam (viz **). Politickokorektní a islámkorektní média a politika a bohužel i církev, nás umlčují. Musím říct otevřeně, že terorismus má islámskou matrici a vyhlásil nám válku. Islám není náboženstvím míru a nemá hodnoty srovnatelné s našimi. Islám je trest boží.
Proč?
   Katastrofy, zemětřesení a islám jsou trestem božím. Moc jsme se Bohu vzdálili. Bůh nám posílá zlo, aby na konec dobré mohlo zvítězit.
(**) Magdi Allam. V Itálii žijící egyptský spisovatel, novinář. Roku 2007 konvertoval ke katolicismu: „Setkání s Benediktem XVI. rozhodlo o mé konverzi. Obdivuji se jeho brilantní inteligenci, kterou je schopen osvětlit vztah rozumu a víry jako fundamentu autentického náboženství a lidské civilizace. Má konverze mi umožnila pochopit zadání, které mi Bůh přidělil.

Žádné komentáře: