středa 8. února 2023

meloun meloni

Rozkrojit melón (Meloni)

V El Manifiesto glósuje Javier R. Portella několikaměsíční vládnutí Giorgie Meloni v Itálii. Těch iluzí, které jsme si dělali, když Meloni vyhrála volby a výsledek? Ničím jiným se nezabývá než ekonomickými záležitostmi v termínech daní pro seňory ze světa financí. Nic neudělala (kromě vágních deklarací) proti masové imigraci, vždy to skončí tím, že znovu přijme lodě pronajaté mafiózními neziskovkami, které převážejí do Itálie trosečníky dobře vybavené mobily, aby si přivolali pomoc. Nic reálného a nic konzistentního vůbec nezačala proti woke ideologii, jejíž deviace o pohlavích všechno kontaminují. Nic neudělala pro to, aby trochu změnila tvář světa: na obranu a renezanci naší kultury, pro záchranu naší ohrožované identity, nic pro obranu ničené Krásy; vše, co stálo u založení strany Fratelli d´Italia, pod jejímž praporem vyhrála volby.

          Meloni stáhla kalhoty (kalhotky..) před americkým bossem a pohlaváry NATO, doslovně se poddala jejich diktátu, aplauduje válce proti Rusku a nonstop posílá zbraně na Ukrajinu. Totéž dělá s hanebnou Evropskou unií (euroskeptici z jiných dob skoncovali s bruselským monstrem). Je pravdou, že vládci EU mají v miliardových subvencích mocnou zbraň k vydírání. Ta stejná zbraň a to samé vydírání proti Maďarsku Viktora Orbána; on přesto pokračuje v boji, aniž by spustil ruce a rezignoval. Jak poznamenal korespondent ABC v Římě: "Meloni se vzdálila od suverenismu a euroskepticismu, kráčí ve šlépějích Maria Draghiho, jak v ekonomice, tak v zahraniční politice." Tak se všichni báli a vidíte... Není třeba se ničeho obávat, všechno zůstane při starém, vy imbecilové tiše v řadě se potácejte dál, jsme přece v demokracii.
        Perfektní komentář čtenáře Miškina: Je iluzorní se domnívat, že v systému se obrátí vzhůru nohama celý ideologický svět, když se k moci dostane nová politická skupina s atraktivním programem. Programy jsou proto, aby přitáhly voliče, jakmile strana získá jejich podporu, program nedodrží. Nesčíslně krát jsme to viděli, je únavné, že pokračujeme v předstírání překvapení. Je cynické, že na těchto politických skupinách požadujeme, aby za nás vyřešily něco, co my už dnes nejsme schopni řešit a ochotni bránit. Existuje někdo, kdo se odváží pojmenovat věci pravými jmény: vrahy nazvat vrahy, šílence šílenci a manipulátory manipulátory. Stejné potíže a stejný nátlak, kterým sami nechceme čelit, nechceme se sjednotit, abychom se postavili proti elitám, které předstírají, že bojují s chaosem. Dovolili jsme systému, aby nás ovládl, dovolili jsme, aby ovládl výuku a otrávil mozky našich dětí. Nyní jsou to naše vlastní děti, které systémové elity podporují, které jsou proti naší opožděné a vyděšené reakci. Šílenství tohoto "demokratického" systému má už takový rozměr, že je velmi těžké je zastavit. Když jsme mohli, tak jsme s tímto šílenstvím nechtěli skoncovat, krok za krokem jsme ustupovali, domnívali jsme se, že malý ústupek nezbortí svět. Jeden ne, ale  jeden za druhým nás přivedl tam, kde nyní jsme. Ze strachu a z pohodlí necháme jít věci dál, tak jak jdou.  Nyní jsme už v obklíčení, můžeme zabít mnoho mravenců, ale nemůžeme zastavit jejich nezadržitelný postup.

Žádné komentáře: