pátek 10. února 2023

zelensky macron paris

Zodpovědnost za válku

Zelenský po Británii dorazil do Paříže, kde se setkal s Macronem a Scholzem. Macron si se Zelenským tyká, přivítal ho slovy: "Dík, že jsi zavítal do Paříže, kterou dobře znáš", oba dva by působili velmi sympatickým dojmem, pokud by svoje setkání restringovali na přítmí denního gay baru někde v Le Marais. Setkání v Elysejském paláci mělo scénář tragické banality. Macron teatrálně prohlásil, že bude provázet Ukrajinu na cestě k vítězství. Uvidí se, kdo z koho, východní lídr doprovází opticky zajímavější figuru než je Zelenský Pišilina na donbaské cestě k vítězství, tak se můžeme těšit, že boj se blíží do finále. Macron dekoroval Zelenského řádem Čestné legie, před pár dny avízoval, že rytíři Čestné legie Vladimíru Putinovi, čímž ho dekoroval Chirac, titul odejme. Macronovi právníci studují, je-li to ústavně možné. Rádoby státníci Macron a Scholz před obědem za zavřenými dveřmi se Zelenským vyhlásili neochvějnou evropskounijní podporu Ukrajině, měli samozřejmě na mysli podporu Zelenskému, trpící Ukrajina a lid Evropy potřebují jinou podporu: jednání o míru. Podle názorových sond většina obyvatel EU nepodporuje válečnickou politiku evropskounijních vládců, Macron a Scholz nedemokraticky znásilňují vůli svého lidu a navíc si vzali jako rukojmí i lid jiných evropských národů.

           Ve Figaru se k článku  o setkání v Elysejském paláci najde 301 čtenářských komentářů, téměř žádný, který by souhlasil s válečnou rétorikou předvedenou v Elysejském paláci: "Macron předal Zelenskému metál Hanebné legie; vítězství pro koho, pro Zelenského nebo pro Macrona, chtějí dobýt Krym a obsadit Moskvu...; Macron neváhá a dodá Zelenskému atomové hlavice; tento žánr komedie slouží výhradě americkým zájmům, není to má válka, Rusové stejně jako Ukrajinci nejsou mými nepřáteli; nejdřív chtěl Zelenský naše zbraně, pak tanky, a brzo naše vojáky; tento podprůměrný prezident už spoustakrát dokázal říct nejnehoráznější blbost, je to jeho zvykem." Figaro jsou považovány ve Francii za lepší noviny, čtou je příslušníci  střední třídy, přitom v první stovce komentářů pouze jeden se dá považovat za souhlasný s Macronovým počínáním.
        Ve velmi čteném ne maistreamovém Ripostelaique komentuje setkání Macrona se Zelenským Gérard Brazon. Článek uvedl novým videem "citlivé duše zavřít oči" ze sociálních sítí, na videu jsou popravování ruští zajatci ukrajinskými vojáky. Není to první video podobného typu, odhaluje stupeň psychopatie některých (nezanedbatelného procenta) ukrajinských vojáků, píše Brazon. Po odpovědi na dotaz, ke které vojenské jednotce patří, je voják chladnokrevně popraven. Brazonovi to připomíná jeden film, kde bojovníci hnutí odporu po vystoupení z náklaďáku, jsou postříleni, podobně Židé postříleni u předem připravených jam, vojáci islámského státu takto dobíjeli irácké vojáky. Zelenský se dekorován, ale jeho vojska francouzskými kanóny bombardují civilní objekty na Donbase. Všechno, co už se dalo na Ukrajinu poslat, Evropa poslala, profitovat budou USA, které zadusí evropskou ekonomiku, USA vyhodily plynovod do povětří, svůj zkapalněný plyn dodávají Evropě za cenu zlata a evropští ekolo neprotestují proti takto produkovanému plynu. Kolik peněz už Evropa poslala na Ukrajinu a evropskounijní užiteční idioti budou říkat, že v členských zemích Unie dochází finance. Montesquieu napsal: "Zodpovědnými za válku nejsou ti, kteří ji začali, ale často ti, kteří ji učinili nevyhnutelnou."
         V ne mainstreamovém tisku Zelenského cestu po Evropě komentuje Eric de Verdelhan. Zelenský objíždí své dodavatele zbraní, využívá a zneužívá naivity evropských vazalů Spojených států, je posedlý představou, že se Rusko musí totálně zničit. Ovšem Rusko je prodchnuto patriotismem a vybaveno atomovými zbraněmi, nikdy nekapituluje a my budeme mít nikdy nekončící válku. Evropskounujní diktatura médií a emocí je šílenstvím, které vede ke kolektivní evropské sebevraždě. Člověka jímá zoufalství, když vidí, že Francie se proměnila v amerického kaprála a slouhy této zkorumpované země. Francouzské zájmy nejsou ukrajinskými zájmy. Guy Mollet v roce 1934 řekl, že francouzská pravice je nejidiotštější z celého světa. Bylo to tristní, ale není to pravda od doby, kdy se stal Macron prezidentem, tento člověk je neuvěřitelným akcelerátorem francouzské dekadence. Dnes už je parlament pouze formálně v centru moci, de facto byl odstaven od mocenské hry, v parlamentních debatách i národní pravice si počíná velmi diskrétně, má obavu z mediální satanizace a aby na ni nepadlo podezření, že stojí na ruské straně. Sankce proti Rusku a dodávky zbraní na Ukrajinu si urgentně vyžadují národního referenda.

Žádné komentáře: