středa 24. srpna 2022

darja dugina

Ještě Daša

Když člověk čte o zavraždění Duginovy dcery v českém tisku, má stejný pocit jako, že praskla žárovka, která už stejně neodpovídala evropským normám. Jakoby vysoce inteligentní a kultivovaná Daša, expertka na francouzskou politiku a brilantní řečník, byla jen echem svého otce a nebyla schopna si vytvořit vlastní názor, byla stejně bez mozku a podřízená autoritě jako dnešní novináři evropskounijního mainstreamu. Šéfredaktorovi pravicového El Manifiesto Sertoriovi to píše velmi dobře, číst o politice z jeho pera je větší rozkoš než lov na vysokou v Jeseníkách a dá zapomenout na české skuhravce, kteří se jenom omylem museli dostat k moci.     

             O tom, kdo Dášu zabil může pochybovat jen chátra z atlantických galér, píše Sertorios. Zabila ji agentka ukrajinské tajné služby, která to tak dělá s civilisty Doněcka nebo s proruskými starosty zavražděnými eskadrami smrti nebo se stovkami zmizelých v posledních měsících. Přesto, že Natalja Pavlovna (pravděpodobná pachatelka) chladnokrevně unikla během pár hodin, které ruská policie potřebovala k její identifikaci a překročila estonské hranice, dá se předpokládat, že budoucí život Natalji Pavlovny bude velmi těžký a její stáří málo pravděpodobné. Sertorius píše, že podobně jako ETA měla v osmdesátých letech teroristické komando Madrid, má ukrajinská tajná služba komando Moskva. Atentát stejně zbabělý jako metody, které používali etarras z baskické ETA, neprovádí se bez prozíravé struktury, která stanoví cíle, vyhýbá se rizikům a připraví podklady pro vykonavatele. Krátce po atentátu vystoupil nejdřív v ukrajinské a posléze v televizích všude po světě, Ilja Ponomarjov, blízký Chodorovskému a Sorosovi, tento hrdina globálního liberalismu se posmíval okolnostem útoku a oznamoval, že vražda je dílem "hodných Rusů" z disidentské organizace Rospartizan. Ponomarjov je Sorosův člověk s kontakty na ukrajinskou vládu a jeho ektoplazmatický výcvik je prostou propagandou, televizní show řízená CIA a ukrajinskou SBU, nevylučuje to, že má na ruském území v záloze několik desítek atentátníků, nebude to pro nedostatek financí, ale proto, že nemůže najít další komplice.
          Duginova postava byla v poslední době v západním tisku groteskně zvětšena deformujícími zrcadly, Duginovi chybí politická moc a nemá přístup do vládních kruhů. Jen směšná média mohou spekulovat, že tak silná osobnost, jako je ruský prezident, se nechá ovlivnit nějakým rasputinem, ovšem od "informovaných" západních médií lze očekávat všechno. Evropský a americký tisk udělal z duchovního otce současné geopolitiky Deux ex machina Kremlu, což je pro ty, kteří se v politice trochu vyznají, k smíchu. Jediný Duginův vliv je intelektuální, z velké části důsledkem jeho akademické učebnice "Základy geopolitiky". Duginův život se neliší od života lépe situovaného Rusa, žádný obrněný Aurus, žádný doprovod, žádné místo v Dumě nebo křeslo v představenstvu společnosti. Den před vraždou ukrajinská televize Groshi TV věnovala Duginovi program plný fabulací západního tisku. Po Putinovi je Dugin nejvíc démonizovaným Rusem na Západě, což vůbec neodpovídá reálné situaci a kulturnímu a politickému panoramatu Ruska. Tento až mytický status, který mu udělili jeho nepřátelé, ho činí velmi snadným cílem teroristických operací. Zabít Dugina má bít poselstvím světu, že Ukrajina zničila Putinův mozek, jeho šedou eminenci a komorního stratéga, obzvlášť po směšné Zelenského propagandě srpnové ofenzívy. Agentka Arestoviče, Zelenského nebo Bidena nastražila bombu, bezpochyby terčem byl samotný Dugin, bezbranná Daša byla obětována kvůli idejím svého otce. Jen cesty osudu ho zachránily, i když pro otce není dobré přežít dceru. Atlantičtí pomlouvači budou vraždu opravňovat, jako pokrytci a škodolibé ženy s černým šátkem na hlavě a s ještě černější duší (pokud nějakou mají), smažou zodpovědnost za tento zločin.
        Duginova rodina je sankcionováná konventem lichvářů, který si říká mezinárodní společenství, Dáša na to byla velmi hrdá, chápala to jako vyznamenání za svůj boj proti globalismu. Západní sankční opatření se zaměřila na rodinu, která neměla v zahraničí žádné finance (účelem sankcí je "vyvlastnění" ruských aktiv v zahraničí): Západ ukazuje a Ukrajina střílí. Sertorius pateticky: Dugina umřela mladá, jako hrdinka favorizovaná bohy...

Žádné komentáře: