neděle 11. dubna 2021

marschall ukrajina arendt

Sputnik skandál a jeden dobrý zvyk

Christoph von Marschall je prominent v prominentních německých novinách Tagesspiegel, přesněji řečeno jde o stále stejné prominentní frázování zatíženého antiRusa. Podle prominenta je „affaire classée“ zájem bavorského předsedy vlády Södera a ministra zdravotnictví Spahna a dalších vlivných o ruskou vakcínu,  Söderova poznámka, že tato vakcína může zachránit Německo, v něm vyvolala záchvaty žurnalistické křeče. Marschall operuje mixem blábolů od peněz poplatníků daní až po tvrzení, že slovenští vědci při zkoumání vakcíny Sputnik neprokázali tvrzení klasifikovaného lékařského žurnálu Lancet, vyšlo jim to prý jinak a Sputnik je skandální vakcínou. Samozřejmě už v této poloze jsou podobné novinářské excesy nebezpečné, jde totiž o životy lidí. Včera ruský vědec Alexandr Ginsburg prohlásil, že vakcina Sputnik pravděpodobně zakládá na celoživotní imunitu, pokud se to prokáže, západní mainstream rozpoutá proti Rusku světovou papírovou válku.

           Christoph von Marschall naneštěstí nezůstává u zdravotních expertíz, ale nabádá své soukmenovce, že přišel čas odvety za minulá příkoří, které na Němce z Ruska přišly. Jak zastavit Putina aneb jak to s nimi definitivně skoncovat. Putin podle Marschalla nechal napochodovat vojáky 2000 kilometrů východně od Berlína, západ má vojenské a ekonomické instrumenty, jak Putina odradit, není jasné ovšem od čeho, podle Marschalla ruský prezident chce úplně všechno a jen síla ho zastaví. Marschall píše, že Biden po Putinově vpádu na východní Ukrajinu vyjádřil Zelenskému podporu a pošle mu vojenskou pomoc. Jen dodávky zbraní, zastavení Nord Streamu a zabavení ruského majetku zachrání mír. Putin se podle Marschalla určitě zamýšlí zmocnit Mariupoli, aby zajistil dodávky vody na Krym, v Německu se zjevně bere jako normální zastavení dodávek vody z Ukrajiny, na níž byl Krym závislý, když po raketovém útoku na Izrael, zastaví Izrael na pár hodin dodávky elektriky do Gazy, německý mainstream a politikové se mohou zbláznit z utrpení Hamasu. V argumentacích západní politiky nehrají reálná fakta moc velkou roli, staví se na ideové pravdě, situace na východní Ukrajině je lehce monitorovatelná, existují dohody ze stále probíhajících jednání v Minsku, které stanovují kroky vedoucí k míru. Nesčíslně dohod o příměří, dnešními technickými prostředky snadno kontrolovatelnými, stejně jako stanoviště nedovolené těžké vojenské techniky. Západní pravda o tom, kdo střílí a kdo používá nedovolené zbraně, vychází z ideové pravdy o ruských agresorech zjevené proroky NATO. Optimálním stavem pro východoukrajinské republiky je status quo, ovšem bez každodenního ostřelování měst ukrajinskými minomety a to je též snahou ruské politiky, v budoucnosti obyvatelé republik mohou vyjádřit své preference. Analýzy západního mainstreamu o Putinových testech západní síly neodpovídají realitě a vedou k nebezpečné eskalaci, tvrzení, že Rusko vyhrocuje konflikt je záměrnou lží, ruským životním zájmem je spolupráce se západem a federální uspořádání nebo repektování autonomie ruských oblastí na Ukrajině.
         Západní ideologická centra a vládnoucí politika vsugerovala velké části Evropanů, i Čechů, že Rusko je něco nebezpečného a vadného a lékem na tento problém je zničení Ruska v jeho dnešní podobě a dnes už ani fantazie lidí nevylučuje zničení ruské státní struktury, popř. rozpad Ruska a přemazání ruských národních charakteristik globální liberální perverzí. Tato teze znamená vlámání zla do individuálního vědomi Evropana, lidské souzení ztratilo mravní korekci. Dnešní situace má historickou paralelu v třicátých letech v Německu, hitlerovská moc krok za krokem vsugerovala Němcům, že žid musí být eliminován, a jak píše Arendtová na toto absolutní zlo se pomalu Němci adaptovali, a kupodivu velmi rychle i lepší lidi, kteří prošli všemi možnými univerzitami. Krok za krokem pronikalo toto zlo do společnosti až vyvrcholilo pecemi na spalování živých. Nikdo to už nepovažoval za zvláštní, podobně jako se dnes nepovažuje za zvláštní případné použití atomových zbraní proti Rusům a Rusko sevřené v kleštích západních armád, bohapusté nesmysly od amerických pokrokových elit popř. Macronovo žvatlání na dané téma považujeme za normální. Dogmatismus protiruských lží, který ovládl veřejný prostor, nemá paralelu, talmudisté říkali, že všechno zlo nepochází od ďábla a všechno dobro od Boha, zlo světa dnes západnímu dogmatu, s kterým se ztotožňujeme, přichází z Ruska.
        Arendtová se snažila odkrýt tu malou menšinu lidí, kteří nepropadli nacistickému zlu a kteří se neúčastnili sebemenších forem vládnoucího barbarství, našla je v lidech, kteří věděli, že celý další život budou muset trávit s tímto činem, budou muset žít sami se sebou, Arendtová  píše, že předpokladem proto není vysoká inteligence nebo morální vědomí, ale zvyk žít sám se sebou, který se od Sokrata označuje jako myšlení. Bohužel zvyk žít sám se sebou přestal být v našich končinách dobrým zvykem a druhý nepříjemný faktor ve hře, přestali jsme chápat možnosti absolutního zla a případné jeho průlomy. Evidentně tento životní zvyk neplyne z Pavlova hovoru ve Forum 24 a konečně ani z jeho CV ve Wiki. Petr Pavel spíš kapitán ČSLA než generál něčeho dalšího, jeho hovor ve Forumu přeložily bez komentáře ruské noviny Inosmi, komentovat frázování politruka není v normální společnosti třeba, z komunistického slovníku se stal natovský slovník, banální obsah je zřejmý všem. Pavel, jak se dá dočíst z Wiki, byl dostatečně servilní v komunismu a přebil to novou servilností. Bush vyznamenával lidi, kteří varovali před iráckými jadernými zbraněmi a jen na základě této domněnky, kterou podle Wiki Pavel též živil, zahynuly statisíce lidí a zničil se Střední východ. Dnes Pavel tvrdí, že nemáme s Rusy společné hodnoty, co kdy přečetl o hodnotách, Rusko je podle Pavla nebezpečné, kdy Rusko v historii někoho napadlo, jeho fráze nemají daleko k frázování o iráckých jaderných zbraních. Pavlovy triviální konstrukce o Putinových záměrech jsou směšné a evidentně zbastleny u hamburgeru v McDonaldu, o dnešním ruském světě Pavel zjevně neví vůbec nic. Bohužel zvyk žít sám se sebou se asi naučit nedá. 

Žádné komentáře: