úterý 2. března 2021

marshall remuzzi

Marshallův plán a vakcína Sputnik

V dějepisu v sedmé třídě učitel kdysi vysvětloval, že když Gottwald hrdě odmítl Marshallův plán, Sovětský svaz, navzdor hladu ve vlastní zemi, nám dodal pšenici. Žáci včetně učitele tenkrát konspirativně s touto tezí nesouhlasili.  V absurdním historickém běhu se ukázalo, že teze byla pravdivá. Miliardy z USA zbavily západní Evropu svéprávnosti, americká pomoc byla spojena s dalšími ušmudlanými požadavky, např. část peněz byla vázána na odběr amerického masa, což úplně zlikvidovalo argentinské hospodářství, Argentina byla závislá na tomto exportu a dodneška se ekonomicky nepostavila na nohy. Ušmudlanost čím dál víc doprovází celou západní politiku, je to logická maska, která zastírá její vylhaný a antidemokratický charakter. V anglické verzi švédského Aftonbladetu se dočteme, že bez Marshallova plánu po 2. světové válce by svět vypadal jinak. Samozřejmě, dnes chátrající a deindustrializovaná západní Evropa by byla kvetoucím kontinentem, český stát i bez této pomoci a po vysání nejkvalitnějšího průmyslu a bank západem v posledních třiceti letech se od západní Evropy moc neliší, a co je největší tragedií, šance na demokratický vývoj, které přišly s pádem komunismu, západ též ukradl.

      Ušmudlanost pisatelů v Aftonbladetu překoná i nejdivočejší fantazie, západní svět se nachází ve válce s Ruskem a Čínou a bojištěm je dnes pandemie, na ruský a čínský náskok ve zbrani (vakcina) se musí nahlížet jako na velkou hrozbu demokratickému světu.  Podle Aftonbladetu s Joe Bidenem v Bílém domě je Marshallův plán pro globální vakcinaci nejschůdnější možností nad  Rusy zvítězit, a proč ne dohromady s EU. Celá tato ušmudlanost má jeden háček, co když ruská vakcína je tak dobrá, že západ už nemá na to, aby vyvinul lepší. Ale konečně americké hovězí určitě nebylo lepší než argentinské. Nehorázným typem západní ušmudlanosti jsou tvrzení západního mainstreamu např. SudDeutscheZeitung (SDZ) aj., že  Putin si chce vylepšit vakcínou svoji špinavou reputaci a proto vede desinformační kampaň proti západním vakcinám. Putin na prvním místě chce rychle proočkovat ruskou populaci, v ruských novinách se vesměs striktně drží racionálních fakt, které jsou o vakcinách dnes k dispozici, např. v planetárně šířené hispánské verzi ruské televize RT se reportuje o zemích, kde se očkuje ruskou vakcínou, ale žádné pomluvy nebo desinformace o jiných vakcínách. Na druhé straně pomluvy o ruské vakcíně jsou každodenním chlebem v západním mainstreamu např. zrovna v SDZ: „Putin iniciuje bezskrupulózní širokospektrální vakcinaci bez dostatečného vědeckého ověření, moskevské laboratoře nejsou bezpečné a transparentní?!“ Česká televize je šampionem v protiruských pomluvách a demagogii, pokud Babiš doufá, že lockdown pomůže zdravotní situaci v zemi, pak musí na prvním aplikovat lockdown na ČT a zavřít Kavčí hory, jinak nemůže uspět, odtud se šíří jedovatá nákaza a ČT klábosení sabotuje vládní opatření.  
     Ředitel institutu farmakologických výzkumů profesor Giuseppe Remuzzi o vakcinách v Il Sussudario. Aby Itálie kvalitativně pokročila je potřeba aplikovat několik set tisíc vakcín denně, profesor navrhuje masovou vakcinaci se zapojením armády, očkovat by se podle profesora mělo na místech jako jsou sportovní haly a divadla, armáda může rychle postavit mobilní struktury, které byly použity po zemětřesení nebo povodních. Profesor připomněl právě publikovanou studii o masovém očkování  ve Skotsku, kde první dávka vakcíny Pfilzer vykázala 85% účinnost, první dávka AstryZeneka 94% účinnost a to dokonce u těch, kteří mají víc než 80 let. Profesor dál řekl, že nemá žádné pochyby, Itálie okamžitě potřebuje ruskou vakcínu Sputnik. Účinnost této vakcíny je 94% a jak se touto vakcínou očkuje po celém světě, pozoruje se její velká bezpečnost. Evropští inspektoři nemohou očekávat, že ruská nebo čínská vakcína budou vyrobeny na strojích se značkou CE (evropský certifikát). Profesor řekl, že musí stačit vyjádření italského institutu a k importu ruské vakcíny může okamžitě dojít. 

Žádné komentáře: