středa 4. listopadu 2020

lampedusa

Lampedusa mimo zákon

Na ostrově se během pár posledních dní vylodilo podle Il Giornale 1500 lidí, muslimů ze severní Afriky, z toho 1434 převezených imigrantů jde na vrub  pašerákům lidí, není to nic neobvyklého, patří to k evropskounijnímu každodennímu status quo, žádné atentáty nedovedou evropskounijní vládnoucí kastu k tomu, aby s masovou imigrací něco udělala. V novinách se píše, že poslední týden se obyvatelé ostrova dožili velkého překvapení, na davy vyloďujících se imigrantů ze severní Afriky byli zvyklí pouze v letních měsících, na podzim si obvykle kvůli větrnějšímu počasí trochu oddychli.

        Dnes už imigrantům počasí nevadí, twitterový kanál Alarm Phone pomáhá bárky navigovat k ostrovu i ve větru. v neděli se objevily nejdřív tři bárky za sebou, každá ke stovce lidí, pak bárka se 67 lidmi, která otálela v maltských vodách, ale twitterový kanál ji navigoval do Lampedusy, hned za ní gumový člun s 64 imigranty, a tak to podle novin pokračovalo další dva dny. V neděli 27 bárek, v pondělí 15 bárek, z toho 3 dorazily po vlastní ose a 12 bárek dovedla  pobřežní ochrana, když signalizovaly SOS. Podle novin nic nesvědčí o tom, že se imigrační influx zastaví, jsou obavy, že se bude opakovat drama z roku 2016, kdy se během 4 srpnových dnů vylodilo na ostrově 13 000 imigrantů.   
       Včera a předevčírem jednala italská poslanecká sněmovna o modifikaci Salviniho imigračních dekretů, které tak jako tak nejsou vládnoucími levičáky aplikovány. Dekretům, jejichž obsahem je ochrana italské suverenity před imigrační invazí se má nadřadit idea humanitární pomoci imigrantům a spoluúčast neziskovek na procesu „zachraňování“. Jde evidentně o vulgární levicový podvod a hru se slovy od vlády, která už nemá demokratickou legitimitu. Poslanci opoziční FdI požadovali, aby se okamžitě dostavil do sněmovny ministerský předseda a ministryně vnitra, aby vysvětlili, jak se bez Salviniho dekretů bude bojovat s islámským terorem, který připlouvá na imigračních bárkách. Poslanci FdI ve sněmovně rozvinuli plakáty s místy atentátů v Evropě za poslední roky, jejichž pachatelé připluli na pašeráckých bárkách do Itálie, po zásahu předsedy sněmovny, opustili budovu parlamentu a pokračovali v demonstraci před budovou.

Žádné komentáře: