pátek 9. října 2020

schroder navalny pevcikova

 Placený poskok Schröder

Schröder prohrál s Merkelovou v roce 2005 o jeden poslanecký mandát. I když by v tomto případě byla spravedlivá forma sdílení kancléřského postu mezi oběma lídry, Merkelová si neomaleně vynutila v koalici kancléřskou prémii se všemi hroznými důsledky pro evropskou politiku, její počínání vedlo ke zborcení politické kultury v Německu. Německá společnost byla po osmi letech Schrödrem unavena a toužila po zcela zbytečné změně, se Schrödrem v kancléřském úřadě by se Obamovi nepodařilo vyprovokovat protiruskou hysterii a dovést svět do nové studené války, nyní s ještě brutálnější představou jeho pohrobka Bidena v prezidentském úřadě. Merkelová parazituje na ekonomicko-sociálním fundamentu, který prosadil Schröder, což ho stálo část popularity a nakonec i úřad. 

       Bývalý kancléř, stejně jako Kohl a Schmidt, straní německé a evropské spolupráci s Ruskem, což v období před Obamou a Merkelovou celému světu připadalo normální, Schröder je předsedou kontrolní rady konsorcia výstavby Nord Stream 2, který měl zlevnit energii v Evropě a prohloubit spolupráci západu s východem, být elementem formování přirozené jednoty národů Euroasie a přiblížit národům Evropy břehy Tichého oceánu. Studenoválečnická politika dnešního západu tomu udělala konec.
         Případ Navalný je jenom jednoduchým příkladem propagandistického plíživého teroru, který západní vládnoucí nastolili. Schröder se koncem září v televizi vyjádřil, že domněnky o otravě Navalného ho moc nepřesvědčují a žádná fakta o tom, kdo stojí za útokem proti Navalnému, neexistují. Schröder okamžitě vyvolal velkou nevoli v německém politickém milieu a popudil i Navalného. V předvčerejším hovoru v Bildu, který má okamžitě centrální místo v německých médiích, Navalný prokázal smysl pro humor když tvrdil, že je hlavním Putinovým protivníkem v Rusku a nemá pochyb, že v případě svobodných voleb by se stal ruským prezidentem. V Německu smysl pro humor neexistuje a tak to berou vážně. Důležité, že Navalnému též šmakuje německý futr i po aperitivu extrajedovaté bojové látky. Pokud by zůstalo jen u těchto komedií, nevymyká se to z běžného scénáře protiruských pomluv a lží, kterými je posedlý dnešní západ, ale Navalný trochu ujel. Prohlásil, že Schröder, kterému nesahá ani pod paty, je Putinovým placeným poskokem, Navalný nemá pochyb o tajných finančních transferech na jeho konta. V Rusku nejsou nemocnice na úrovni berlínského Charité, protože Putin, Schröder a jim podobní zpronevěřují peníze ruského lidu. Navalný možná taky bude vědět, kdo zpronevěřuje peníze českého lidu, když naše nemocnice jsou mizerné ve srovnání s německými.
     Dotknout se tímto způsobem cti bývalého kancléře nelze nechat bez odezvy, vedení parlamentní frakce SPD se zastalo svého bývalého kancléře a obvinilo Navalného z urážky na cti, šéf frakce Carsten Schneider řekl, že Navalného urážka na cti je odporná. Merkelová a její věrní čest postrádají a začali okamžitě tvrdě Schrödra napadat. Schröder samotný se vyjádřil, že má pochopení pro Navalného těžkou situaci, ale jeho výroky o tajných platbách jsou falešné, a je nucen podat na noviny Bild soudní žalobu. Protože jde o bývalého kancléře, německý soud k případu bude muset přistoupit v celé objektivní šíři, soudu by k odhalení pravdy mohlo pomoci šetření vyšetřovatelů odboru bezpečnosti dopravy sibiřského federálního okruhu, kteří se případem začali zabývat.
     Jak se dalo očekávat, případ Navalný, jak ho prezentují západní agentury, nemůže obstát v procesu logické faktografické analýzy, jejich konstrukce se zhroutí velmi rychle. Klíčovou roli v tvrzení západních agentur má lahev s vodou, kterou Navalného spolupracovnice Pevčiková převezla letadlem do Berlína. Sibiřský vyšetřovatel Sergey Potapov ve čtvrtek sdělil novinářům, že bezpečnost novosibirského letiště nenašla v zavazadlech Navalného spolupracovnice Marie Pevčikové žádnou lahev s nějakou tekutinou. Navalného tým tvrdil, že všechno z jeho tomského pokoje převezli do Německa. Pevčiková z Tomska odvezla všechny podezřelé věci z Navalného pokoje autem do Novosibirska a odtud letadlem do Omska a později do Německa. Tvrdila, že mezi položkami byla i lahev s tekutinou, kde se údajně našla jedovatá látka ze třídy Novičok. Na letišti lahev s tekutinou neujde letištní kontrole, v zavazadle Pevčikové žádná nebyla. Vyšetřovatelé se snaží zjistit, co vůbec Navalného spolupracovníci dělali v jeho tomském pokoji po jeho kolapsu v letadle. Pevčiková odmítla podat svědectví policii v Omsku a odletěla do Německa, kde se zdržuje nyní, není známo. Navalného spolupracovníci z protikorupčního fondu tvrdili, že po kolapsu Navalného v letadle, se vrátili do jeho pokoje v Tomsku a odnesli lahve s tekutinami.
      Vyšetřovatel sdělil jednu zajímavou souvislost – v den, kdy Navalný byl údajně otráven, na omské letiště došla anonymní poplašná zpráva o bombě na letišti, vyšetřovatelé zjistili, že zpráva pochází z Německa, poslali žádost německé policii o identifikování autora poplašné zprávy, Němci bez udání důvodů odmítli, i když je běžnou praxí, že v těchto případech se vychází vstříc. 


Žádné komentáře: