středa 26. srpna 2020

navalny stern

Zombie v EU a ve Sternu v jednom

Říká se, že fanatici filmových akčních příšer se nespokojí s jedním typem zrůd, potřebují prý stále nové typy příšer a na tom je založen dobrý byznys všech možných Hollywoodů. Evropskounijní zombie jsou stále stejné a stále stejné kvákání, otrávily školství, kulturu a ekonomiky evropských států, totální nudou a prázdnotou svého kvákání dorazí staré zombie v Evropě úplně všechno, otráví tím poslední zbytky rozumu na starém kontinentě.
      Včera v Bruselu oznámil EU kašpárek, že v pátek se sejdou ministři zahraničí a na Bělorusko se nasadí, jak jinak, sankce. K čemu se tedy vůbec údajní ministři budou scházet, když je rozhodnuto předem, dá se člověk zařazený v platové kategorii český ministr zahraničí nazývat ministrem zahraničí, když do poslední tečky o české zahraniční politice rozhodují bruselští byrokrati. EU prý neuznala výsledky běloruských voleb, dotyčný EU úředník sestavil seznam s běloruskými činovníky, které považuje za příčinu toho, že Tichanovská nedostala většinu. Člověk, který si říká český ministr zahraničí to v pátek aklamací schválí, popř. ve své trapné ideové omezenosti aktivitou desetiletého pionýra navrhne proti běloruským kulakům něco dalšího, doufejme, že to nebude bombardování. Bělorusové uvedení na seznamu mj. nebudou mít povoleny cesty do EU a zablokují se jim konta, v režimu sankcí, jak uvedl EU činovník, není nutný souhlas soudů. Soudy se v EU používají ke skandalizaci nepohodlných politiků nebo národů, k blokování lidové vůle, k likvidaci opozice včetně zablokování jejich financí, k otevření státní hranice imigrační vlně, ke zlomení parlamentní většiny ve státech odklánějících se od EU ideologie, ale pokud je to v zájmu EU mocných, klidně se ukradnou miliony privátním občanům cizího (i EU) státu a soudní výrok není nutný.
       V posledních dnech jsme svědky evropskounijní nehoráznosti největšího kalibru, ale popravdě se něco takového už dlouho čekalo. Affaire classéé, aby se mohlo Rusko dorazit, musel se přizabít někdo významný, že není tak významný, tak významným ho EU média udělají. Amatérský kremelský travič to (neúspěšně)zkoušel u Politkovské, Litvienka, Skripala a nyní u Navalného. V interview ve Sternu významný německý bezpečnostní expert profesor Wolfgang Krieger uvádí, že Kreml se pokusil zabít Navalného, expert to dokazuje řadou fakt, které ovšem s událostí nesouvisí, ale jsou to jeho domněnky a spekulace politického charakteru, jaké velmi rychle vymyslí i neexpert, hlavním důkazem má být expertův pocit, že právě teď to Putin musí udělat. Dokazuje to jednu věc, celá univerzitní věda dnes už není potřebná, technologie se vyvíjí v pár laboratořích v podstatě lepšími praktiky a na univerzitách se může provozovat politika nebo pavěda.
      Ve Sternu jiná jejich expertka Elen Ivits v hlavním článku s titulem „6 důkazů o otrávení Navalného“. Důkaz č.1 – pár minut po zprávě o tom, že Navalný upadl do kómatu, začala ruská média očerňující kampaň proti blogerovi. Není to pravda, při pročítání velkých ruský informačních zdrojů po události je evidentní jeden aspekt, nekomentovaný údiv a jasné přání, aby se politik, co nejdřív uzdravil, okamžitě takto reagoval i mluvčí prezidenta, ve všech článcích se dala v podtextu vyčíst obava z další skandalizace Ruska. Důkaz č. 2 – policie odmítla zahájit vyšetřování i když na tom rodina trvala, ruský vyšetřovací aparát podléhá ruskému prezidentovi. Jednoduše hloupost, vyšetřovací aparát podléhá prezidentovi asi jako německý Merkelové, český Babišovi, žádné prokazatelné podezření pro zahájení vyšetřování neexistovalo a neexistuje ani nyní.  Mluvčí ruského prezidenta Peškov: „Pro zahájení vyšetřování musí být důvod, zatím nic kromě toho, že pacient je v kómatu. Jestli se v krvi najde látka, kterou byl otráven, bude to důvod k zahájení vyšetřování. Moskevští ani omští lékaři nic nenašli, třeba se to podaří německým.“  . Důkaz č.3 – nemocnice v Omsku byla okamžitě obklopena policisty i žena Navalného měla problém dostat se do budovy. Ruští lékaři o 12 hodin pozdrželi transfer Navalného (na prosbu německé posádky letadla). Šéflékař nemocnice je členem Putinovy strany a jeho výroky jsou tudíž nevěrohodné. Důkaz č. 4 – v Rusku má trávení tradici. ??? (v Německu plynové komory). Letiště v Tomsku, kde se Navalný před odletem napil čaje, patří miliardáři Romanu Trozenkovi, který se přátelí s prezidentem státního Rosneftu Igorem Setchinem  a letiště má tedy Kreml pod kontrolou. Důkaz č. 6 – týden před cestou noviny věrné Kremlu, Moskevský komsomolec, reportoval o itineráři cesty Navalného po Sibiři. Dokazuje to, že tajní mají Navalného pod kontrolou. Tyto body dokazují, že ve Sternu si dala debilita rande.
      Berlínská klinika našla v krvi Navalného blokátory cholinesterázy, léky na tomto principu se používají pro brzdění myasthenie, při Alzheimerovi aj. Mestinon, který brání odbourávání cholinesterázy, je celkem snadno k mání, v kombinaci s alkoholovými dýchánky na sibiřské cestě, jak jsou dokladovány, mohlo dojít ke komatickému stavu. Německá média okamžitě spustila protiruské štvaní nebývalé síly. Handelsblatt: "Za otrávení opozičního politika musí následovat komplexní odpověď, Nord Stream 2 nesmí být spuštěn". A o to hlavně šlo, tento fakt zakládá na podezření, že americké tajné služby jsou v pokusu, pokud k němu opravdu došlo, implikovány. "Evropa se musí zbavit závislosti na ruské ropě, Rusko z evropských peněz financuje svůj represívní aparát". SudDeutscheZeitung: Angela Merkelová dala Putinovi jasně vědět, že ho považuje za zodpovědného a na vyšetření aféry budou záviset německo-ruské vztahy  a tedy i vztahy k EU a celému západu.
      Pokud člověk v EU úplně nezhloupl, jedna otázka úplně smete všechny typy evropskounijních mediálních pseudoargumentací – dala by ruská tajná služba souhlas k transferu Navalného do Berlína, pokud by organizovala jeho zabití? Navíc Navalný už dávno nehraje v ruské politice žádnou roli, je dávno za zenitem.
         Prezident Putin stojí před těžkým rébusem, na jedné straně zachování Ruska v historických parametrech evropsko-asijské velmoci nebo přenechání země západním strukturám a dostat za to třeba Nobelovu cenu. Za evropský trh s ropou nemá momentálně Rusko adekvátní náhradu, odtud asi vyplývají jeho zdrženlivé reakce na nesčíslné provokace od Poláků, baltských zemí a ponižující politiky EU k Rusku. Evropská unie zastavila na bulharském území rozestavěný South Stream, který znamenal přímou cestu plynu z Ruska do Evropy, EU dala přednost cestě přes Turecko, v Ceyhanu je dnes klíčový terminál ruského a středoasijského plynu do Evropy. EU v nepochopitelné protiruské averzi vydala evropské země do tureckých rukou.
      Dnešní aféra s Navalným nejspíš povede k zastavení téměř hotového Nord Stream 2, od kterého si Rusko velmi slibovalo, nastolí to novou úroveň nepřátelství v evropsko-ruských vztazích. Ruská politika se osvobodí od zbytečné zdrženlivosti a ukáže západu svoji sílu, bude stát před problémem, čím nahradit evropské energetické odbytiště, Rusku v tomto nelehkém dilematu půjde o nalezení nových cest svého ekonomického rozvoje, Evropa nahradí někým jiným ruskou energii a získá velkého nepřítele, po čem tak dlouho touží mocní v EU. Ruský prezident do dneška v každé situaci mluví o evropských partnerech, ale běda jim, až je pojmenuje tím, čím jsou, zombie kterým se musí useknout hlava, aby se dalo dýchat.



Žádné komentáře: