neděle 5. července 2020

chuck summer rusko

Chuck Schumer

Kdo je to? Téměř doživotní senátor a vůdce demokratů v Senátě. Půvabné rysy kulhavé demokracie. Když nebude senátorem, bude ministrem, když nebude oním, bude guvernérem nebo ředitelem CIA. A co vymyslel v pondělí: „We need in this coming defence bill.. tough sanctions against Russia“ (viz vid.). Americký senát v tomto názoru bude většinový, Velký vědec Noam Chomski prohlásil, že norimberský proces neměl být ukončen a permanentně soudit americké politiky. V tomto bodě nebude Chomského názor vůbec extrémní. Stupňované americké sankce a pokud se k nim přidají i evropskounijní, nepovedou k nové studené válce, ale povedou k válce.
    Rusko dnes není v pozici druhé velmoci s velkou částí světa za svými zády, Rusko se ekonomicky staví na nohy a s velkými obtížemi překonává liberálně demokratickou terapii devadesátých let, ruské hospodářství může v krátkém čase jenom s velkými obtížemi zaměnit sankcionované produkty a  technologie. Neuplyne den, aby západ nepřišel s novým sankcemi, Rusku hrozí vyškrtnutí ze Swift systému, Litva v pondělí vyzvala EU, aby zakázala RT, na druhé straně plejáda západních médií bez problému v Rusku působí, pokud Rusko sáhne k recipročním opatřením, hrozí se mu dalšími sankcemi. V počátcích sankční hysterie, kdy západ uvalil sankce na velmi citlivé produkty a technologie, Rusko recipročně omezilo import zemědělských produktů a potravin a celkem úspěšně je zaměnilo vlastními produkty, tenkrát německý velvyslanec neomaleně tvrdil, že ruská  odezva je proti duchu mezinárodních dohod. Podobné neomalenosti jsou dnes jádrem americké politiky.
       Americká a částečně i evropskounijní ostrakizace Ruska z civilizovaného světa je podlostí vysokého druhu, Rusko je jedním z nezastupitelných pilířů civilizace a velmi nadějný směr politické organizace po zdegenerování liberální demokracie. Rusko může čelit západní agresi buď nekonečnou trpělivostí lidu nebo zbraněmi. Xenofon napsal když se Sparťané opíjeli vítězstvím v peloponézské válce a podle obsadili thébskou pevnost Kadmeiu, že bohové neodpouští podlost, a velmi rychle přišel konec sparťanské dominance.  
       Jaké cíle západ vůbec sleduje a komu by to prospívá?. Svržení ruského prezidenta a záměnu systému vládnutí, nastolení liberálně demokratického chaosu, rozklad ruského státu a likvidaci ruských tradičních sociálních systémů. Oslabené Rusko by se proměnilo v hříčku v rukou mocných na západě, velké prostory Ruska by západ zalidnil muslimským africkým a arabským obyvatelstvem, svůj podíl by si vzala Čína, Polsko, baltské vymírající evropskounijní protektoráty a skomírající Ukrajina. S perspektivou definitivní likvidace ruského etnika, které tisíciletí obohacovalo evropský i asijský kontinent, které nejen zachránilo svět před absolutním zlem německého nacismu, ale např. i v některých klíčových momentech i Byzanci a křesťanství. Je eminentním českým zájmem něco takového? 
        Jaké možnosti má Rusko pokud západ nastaví sankce íránského typu, které by stát zardousily. Ruský stát je historickou velmocí a je přesvědčen o svém dějinném poslání, Rusko nemůže sankcím pasívně čelit jako Írán. I když se posledním ruským vládám nepodařilo přes velké úsilí dovést ekonomiku do stavu, který by dovolil dlouhodobější přežití i nejtvrdších sankcí, velký talent Rusů pro vědu se konkretizoval ve vojenské převaze sofistikovaných zbraní. Zdá se, že je jedinou možností, jak překonat brutální ekonomické sankce je využití tohoto potenciálu. Navíc součástí protiruských sankcí je pomalé sevření Ruska do kleští armád NATO, ruská centra mají jejich bombardéry na dosah a provokace u ruských hranic jsou též každodenní. V amerických štábech i nižší úrovně se zabývají strategiemi vpádu do Ruska.
       V této situaci je zcela jednoznačné tvrzení, že de facto stav války vyvolaly USA a jejich spojenci a ruská odpověď, ať bude jakákoliv, je oprávněná. Západ možná špatně zohledňuje fakt, že kromě talentu k vědě, Rusové oplývají talentem válčit. Konzumem zbankrotovaný západ dokáže z bezpečně vysoko letících letadel házet bomby a střílet rakety, američtí generálové mají  prokazatelný talent k ubohému typu válčení. 



Žádné komentáře: