pondělí 29. června 2020

newyork times fakenews

Pokrokový typ informování

Liberální pokroková katedrála NewYorkTimes plná podlých plků. Koncem minulého týdne novinový článek v NYT, který pochází od  amerických tajných služeb, ruská tajná služba má Talibanu finančně kompenzovat jejich útoky na americké objekty v Afghánistánu a vybízí Taliban k zabíjení Američanů a členů mezinárodních jednotek, prezident Trump měl o tom být před řadou měsíců od tajných služeb informován, v sobotu to odmítla prezidentova tisková mluvčí. Na svém twitteru odmítl zprávu NYT i bývalý koordinátor amerických tajných služeb Richard Grenell, napsal: „Nikdy jsem o něčem takovém neslyšel, je to ekelhaftní jakým způsobem politizujete (NYT) tajné služby, informace reportérům z anonymních zdrojů jsou nebezpečné, protože lidé jako vy je zneužijí k politickým profitům“. A za tyto prolhané noviny chtějí v metrokiosku pod sv. Ludmilou něco kolem stopadesáti a tento balast používají na středních školách v hodinách angličtiny.
     Prolhaná informace NYT prochází jako evangelium ve zpravodajských  podtitulcích již dva dny všemi klíčovými televizními stanicemi na světě. O tom, že se jedná o podlou pomluvu není pochyb, článek žádné věrohodné ani nevěrohodné důkazy nepředkládá. Významná je jenom tato jednoduchá věta o podlosti Rusů, která se objeví v televizních textových zprávách a vepíše se do podvědomí západního lidstva, to už nemá moc chuť, ani čas na myšlení.
      Jihoamerický  kontinentální satelit Canal Sur míří na chudší jihoamerické lidstvo, které dešifruje dobře, musí dostávat relevantnější typ informování, kanál zprávu předkládá jako důkaz prolhanosti severní Ameriky. Ruské ministerstvo zahraničí prohlásilo, že publikace v NYT je prefabrikát amerických tajných služeb a demonstruje nízkou kvalitu jejich propagandistů. Rusko nemá slabé informační zdroje a služby, ruské ministerstvo zahraničí odhalilo jinou záležitost, a ta bude pravdivá, americké tajné služby jsou implikovány v pašování drog, jejich obvinění v NYT má zablokovat jednání mezi americkými a ruským diplomaty o možném afghánském řešení. Americké tajné služby nemají zájem na ukončení afghánského konfliktu Ruská ambasáda oznámila, že nepodložená zpráva NYT okamžitě vedla k výhrůžkám proti ruským diplomatům na západě.   
       Po několika letech  vleklého šetření a difamace se vyjevilo, že celá aféra Russigate byl podvod obamistů, aféra ochromovala roky Trumpova vládnutí a nyní tato odporná zvěst doprovázena informací, že Taliban a Američané jednají a mír je na dosah a de facto ruská strana se to snaží zmařit. Ty samé informační zdroje naznačují, že ruští agenti stojí za sebevražednými atentáty i v Evropě. Nejde o to, že informace tohoto typu je vylhaná a podlá, důležité je, že zůstane v operační paměti západního lidstva a médií, i českého. „Všichni víme odkud to všechno pochází“, uvozuje jeden významný farář v Praze své veřejné vystoupení a dál už o milosrdenství božím, všichni ví, koho má farář na mysli. Americké tajné služby plus pražský významný duchovní znají pravdu: zlo kráčí  světem a za ním vězí ruský prezident.
      Zajímavé načasování podlosti zveřejněné v NYT - v pondělí se sešli ve Vídni ruský náměstek ministra zahraničí Sergej Rybakov a zvláštní vyslanec amerického prezidenta Marshall Bilingslea, aby jednali o prodloužení dohod START o nukleárních zbraních, pokud nedojde k prodloužení, počátkem příštího roku jejich platnost vyprší. Je to první setkání podobného typu po dlouhé době, americký prezident po několika letech odrazil obvinění, že je zajatcem ruského vydírání a konečně má volné ruce jednat. Pokud se nepodaří do konce prezidentova mandátu dojednat prodloužení dohod, jejich platnost počátkem příštího roku vyprší. Dohodu INF o atomových zbraních středního dolety zmařil válečný štváč a protagonista tajných služeb John Bolton, kterého nakonec Trump z administrativy eliminoval. Jednání ve Vídni jsou extrémně závažná a americké tajné služby evidentně cílí na jejich zmaření, v tom případě dojde k závodům ve zbrojení, které neseny technologickým pokrokem budou mnohem nebezpečnější než v období studené války. Dohoda o prodloužení START, pokud ji podobné dezinformace nezhatí, by mohla přinést Trumpovi body v předvolební kampani, Trump se bude snažit podepsat prodloužení START na setkání s Putinem. 
      

Žádné komentáře: