pondělí 13. dubna 2020

marion marechal salvini

Chybná diagnóza Marion Maréchal a zmrtvýchvstání Angely Merkelové

Interview Marion Maréchal ve ValeursActuelles. Perfektní, přesné,... ale stále dokola. Předvídá kolaps Evropské unie, není to vůbec tak snadné a v této diagnóze se bohužel plete, koronavirová krize neoslabí evropskounijní režimy a bruselské monstrum. Prozatím všechno svědčí o tom, že opak bude pravdou i když evropskounijní centrum havarovalo. Se zakonzervovaným evropskounijním režimem mohou otřást jen politici neobyčejných kvalit, a ti se moc nedostávají. Marion Maréchal před pár lety hvězdná v Národní frontě, úspěšná propagátorka národních idejí a třeba i poslankyně a tam to končí, v Národní frontě  přispěla velkou mírou k pádu politika neobyčejných vůdcovských kvalit Floriana Philippot, pokud by Marion reálně reflektovala možnosti rozbití EU, přidala by se k jeho straně LesPatriotes, byla by velkou vzpruhou, kterou patrioti kolem Floriana Philippot urgentně potřebují.
      Marion Maréchal: Od banálních pravd typu: „státům se musí vrátit kompetence, které Unie konfiskovala“ až po jistou zmatenost: „některé státy (Rusko, Čína) profitují ze zranitelnosti Itálie, aby posílily pozice v Evropě“. Připomíná Solženicinův výrok o zbabělosti vládnoucích na západě, která se přenesla na celou společnost. Marion se vyznačuje pregnantním a vtipným uchopením fakt, podobně i  Florian Philippot, ten na rozdíl od ní oplývá i silným konkrétním zacílením, na konci jeho úvah stojí jeden cíl, rozbít Evropskou unii, žádná oprava možná, Marion by opravovala. Philippot když mediálně vystoupí, nakonec vždy nekompromisně požaduje Frexit nebo nové referendum, asi jako Caton v římském senátě volal den za dnem po zničení Kartága. Marion říká, že francouzská polyetnická a multikulturní společnost ztratila asimilační kapacitu. Francouzská nemocnice v agonii, policie  v rozkladu a ekonomika blízká kolapsu. Vinen není pouze Macron, ale celé dlouhé předchozí vládnutí levých i pravých, deindustrializace, politická doktrína nadnárodních produkčních řetězců, kam zahrnuli i zdravotnictví.  Doktrína negování národní nezávislosti. Žádná strategie kromě lží a podlostí, hlavní metodou nejprimitivnější pragmatismus. Marion připomíná Chateaubriandovu frázi: Aristokracie má tři fáze: první superiorní, pak věk privilegií a poslední fázi, čas zbytečností: vyroste z první fáze, degeneruje v druhé a odpaří se ve třetí. Macronova vláda odumře proto, že je zbytečná.
      Marion cituje Franklina: „Lid, který je ochoten obětovat část své svobody pro trochu bezpečnosti si nezaslouží ani první, ani druhé. Marně se pokoušíme kopírovat jihokorejský model. Jejich protivirové postupy a spektakulární technologický pokrok by neměly bránit, abychom pochopili, že je to ultra kontrolovaný sociální model, nejúčinnějším se ukázalo masové testování na COVID-19. Francouzské nemocnice jsou v mizerném stavu i když výdaje na zdravotnictví jsou jedny z nejvyšších v zemích OECD, na financích velkou měrou parazituje přebujelá nevýkonná technokratická administrativa, finance sociálního systému se utápí v propasti beze dna, kterou je masová imigrace.      
        Marion špatně odhaduje postkoronavirový politický terén. V Německu částečně vinou svého předsedy Meuthena, který rozdmýchal vnitrostranickou krizi a částečně ztrátou aktuálního politického tématu, se jediná opozice AfD dostává z 15% v celostátních průzkumech na pokraj volitelnosti. V Německu je jasné, že i když krize ještě neskončila a ať její zdravotní a ekonomický dopad bude jakýkoliv, režim Merkelové už dnes dovedně využil všech možností, které mu virus nabídl. Strach dovedl miliony Němců zpátky k vůdkyni, která dovedně manipuluje většinou německých médií. O těchto velikonocích, píše se v jednom článku ve FrankfurterAllgemeine, nevstal z mrtvých Ježíš Kristus, ale Angela Merkelová. Nejen pro ni znamená virus požehnání z nebe, ale i pro slabé partajní lídry kolem ní.  
       V Itálii pomalu rostou preference postkomunistické PD. Lega vládne v Lombardii, která je fatálním způsobem dotčena COVID-19, vláda regionu příkladným způsobem čelí katastrofě, problémy spíš přichází z celonárodního římského centra a z dlouhodobého podfinancování zdravotní sféry, to ovšem nebrání mediální režimní demagogii dnes a denně útočit na prezidenta regionu Fontanu a celou Legu. Jenom obrovský politický talent Salviniho zatím zabránil větším propadům ve volebních preferencích Legy. Ukazuje se, že evropskounijním režimům symbióza s virem přichází k duhu.


Žádné komentáře: