úterý 14. dubna 2020

ursulaleyen novotny antonin

Až do smrti

Ursula Leyenová v německém Bildu naznala, že starým se prodlouží karanténní omezení až do konce roku, popř. ještě dál podle potřeby. Škoda pro evropskou politiku, spolu s Merkelovou už patří do rizikové kategorie starých a do konce roku půjdou do karantény. Leyenová má velké ideje jak z krize, nejdřív půjdou děti, pak mladí a zdraví, staří a nemocní nakonec. V šedesátých letech v epoše Antonína Novotného, když se zřítil autobus z mostu, přivolaní zachránci používali standardní rétoriku: jsou to invalidi a těhotné ženy, a pak, kde jsou děti. Nikdo nepamatuje, že by na prvním místě někdo zachraňoval tajemníky strany popř. fitness mládež, jak se nám snaží česká televize o té době sugerovat. Na prvním místě statná mládež, to si též někdo pamatuje, jeden český umělec připomíná, jak německá statná mládež  Na příkopech ukopala starého žida. 
      Arménie je země, která je dlouhodobě týraná tureckou blokádou s evropskounijním požehnáním, brutální Turci neustoupí ani dnes, kdy řádí virová pandemie, např. byl problém s návratem několika desítek Arménů z Turecka, musel se obtížně vyjednat jejich transfer přes Gruzii. Arménie podobně jako Izrael, čelí smrtelnému existenčnímu nebezpečí od sousedních států, politika a politici zde musí vykazovat jistou kvalitu. Premiér Arménie Pašinjan prohlásil, že nejde o to zastavit virus, ale zpomalit šíření do té míry, aby nemocniční zařízení zvládala počty nemocných, v tomto čase se podle možností urychleně dobuduje jejich kapacita. A o to asi jde. Karanténa je jedinou možností, jak v situaci nedostatečného poznání o chování viru a neexistenci vakcíny zabránit jeho šíření a nenechat nejohroženější umírat ve velkém. Ale z toho neplyne, že staří zůstanou v karanténě, jak si nějaký politik zamane a spousta z nich vzhledem svému věku až do přirozené smrti. Nejsou ohroženi jen staří, např. v pátek z 13 zemřelých v Moskvě byli 3 mladší 45 let. Dnes reportuje TASS, že z 1489 nově nakažených za posledních 24 hodin v Moskvě, 85% nakažených jsou mladší 65 let.  Obézní, kuřáci, chronicky nemocní atd. jsou též rizikové kategorie, komisariát EU bude velmi vstřícně vydávat příslušné seznamy omezení a formu karantény..
          Karanténa by měla platit do té doby než se najde lék proti epidemii, což se prozatím moc nerýsuje, nebo jak říká arménský premiér zdravotní systém bude mít dostatek dýchacích aparátů pro potenciální pacienty s oboustranným zánětem plic. Člověk nemůže být dlouhodobě vystaven omezením karanténního typu, nejen z ekonomických důvodů, ale též proto, že není stavěn na dlouhodobé omezení svobody. Omezující opatření v krátkodobém horizontu je rozumné a nutné, ale v dlouhodobé perspektivě by mělo ďábelské následky. Hrůzná vize - slaboduchá evropskounijní politická kasta bude diktovat omezující opatření a odvolávat se přitom  na málo znalé odborníky. Podezření proti této kombinaci by v nás měl vzbudit prostý fakt, že přes miliardy utopené v zdravotních systémech, nebyli schopni vyvinout účinnou vakcínu proti chřipce a jejím variacím. Např. dlouhodobé nošení roušky zbaví člověka jednoho jeho podstatného rozměru, komunikujeme přece tváří, tváří navazujeme kontakty, odhalujeme se a očekáváme totéž od protistrany. Na člověku je krásná hlavně tvář (samozřejmě až po duši).
    Rozhodovat o délce karantény popř. dalších opatřeních úspěšně mohou pouze národní parlamenty, intuice lidu se dlouhodobě vesměs neplete a naznačí jim jak postupovat. Národní zákony evropských zemí syntetizují minulé zkušenosti s podobnými katastrofami a jsou dobrým orientačním vodítkem řešení, říká se tomu národní suverenita.   Komisaři Evropské unie se svými mediálními pobočkami by neměli říkat už nic, popř. odejít do permanentní karantény.

1 komentář:

Bořivoj Holínek řekl(a)...

"Na člověku je krásná hlavně tvář (samozřejmě až po duši)."

Pane Číhale,
Váš článek mě zaujal, hlavně pak věta, kterou výše cituji...

Nevím, zda s Vaším svolením byl tento článek, s jehož obsahem se do značné míry ztotožňuji, zveřejněn na webu "Pravý prostor - dnes převážně s levicovým publikem". Hned první reakce na něj ze strany trolla "milan" naznačuje, s kým na tomto webu PP budete mít tu čest (více k tomu uvádím v mém příspěvku, který níže kopíruji).

Mimochodem, pokud by na texty výše jmenovaného trolla "milan" (stejně jako na další "glosátory" Frigo, Profaci, Pavel K atd.) zaměřil svou pozornost zkrachovalý kantor Kadel, pak by mu červený inkoust na opravování gramatických chyb nestačil. Ale to nehrozí, neboť jmenovaní jsou stejní mentální bolševici, jako on sám, a Kadel opravuje texty pouze oponentům z opačného názorového spektra...
____________________________________________________

Kopie mého komentáře:

Co dokáží současní i "bývalí" komunisté, se můžeme přesvědčit dnes a denně. Momentálně řádí jako zběsilí kolem odstranění sochy despotického vraha Koněva z pražského náměstíčka. Diskuse pod článkem na webu "Pravý prostor s levičáckým publikem", kde je zveřejněn i tento Váš článek, pane Mácho, o tom mnohé vypovídá.
Můj příspěvek, který jsem pod článkem "Ruská nehoráznost" napsal (viz odkaz - https://pravyprostor.cz/ruska-nehoraznost/#comment-1073529 a kopie mého komentáře dole), si tam nepřečtete, neboť byl redakcí smazán. Diskusní forum uvedeného prokremelského, antisemitistického zpravodajského webu se postupně stalo smetištěm "bývalých" bolševiků a SPD fanatiků Baldova střihu.
-------

Bořivoj Holínek 11.4.2020 12:49:41 Odpovědět
Váš komentář čeká na schválení.
Tímto sděluji panu Kolářovi, i všem těm, kteří nebojácně poukazují na zvěrstva, která páchal (nejen) maršál Koněv, o jehož osobě jsem i na tomto webu napsal nejeden kritický příspěvek, že mají moji plnou podporu…
A pokud bude třeba se všem těm kolaborantům a vlastizrádcům, kteří na tomto antisemitském portálu PP mají možnost šířit svoji zlobu, zášť a bolševickou totalitu, postavit, pak třeba i se zbraní v ruce budu tomuto ZLU čelit, spolu se zastupiteli Prahy 6 a jejich příznivci.

Moje RODINA - děti, vnoučata, i přátelé mi za to věru stojí!

P.S.
Také tento můj (smazaný) komentář bude uveden v připravované publikaci - 'Padlý Kříž pod “křížem” vlastních podlostí', která bude obsahovat moje podstatné příspěvky, jež jsem na PP během sedmi let zveřejnil a hlavně podlé a lživé reakce na ně ze strany zdejších kadelně-borsigovských marek-trollů i mentálních bolševiků vč. Lubomíra Vylíčila a Lubomíra Bouše, a také korespondenci, kterou jsem s "majitelem" PP, arogantním usvědčeným lhářem Karlem Křížem, po celou dobu vedl.“