úterý 31. března 2020

weidel salvini prokurator

(jenom)Pravice před soud  

Proč? Protože není levicová. V německém (občas) pravicovém magazínu Cicero píše Antje Hildebrand, že AfD ztratila s koronavirem poslední zbytek důvěry a stranu by měli prověřit ústavní prokurátoři. Strana AfD má záměrně blokovat boj s koronavirem, uvádí pisatelka. Žádné důkazy kromě svých emočních pocitů nepředkládá, např. poslanec AfD Trefzer se účastnil jednání berlínské poslanecké sněmovny i když byl pozitivně testován, zasedání se ovšem zúčastnil ještě předtím než ho napadlo na test jít.  A řada dalších dojmových argumentů, které v dnešním Německu mají větší váhu než fakta. Proč to strana vůbec dělá? Zlo zplodí jenom zlo a tuto pravicovou stranu by měl podle Hildebrandové ústavní soud zakázat a členy soudně registrovat. Kdysi Goethe psal (aproximativně), chtíc zlo, nakonec dobro udělá, dnešní Němce Goetheho nadhled už dávno nezajímá, zhlédli se v jiném velikánovi, eliminovat a totálně zničit... opoziční zlo AfD.
       Cicero má v Německu velkou reputaci a sloganovitou pravdu článku převezmou jiní, oponovat a vyvracet to v čistě německém tisku nikdo nebude, bylo by to zbytečné a vedlo k problémům. Naštěstí existuje pár spravedlivých a těmi jsou v židovském Haolamu, který má blízko k židům z východní Evropy. Novinář v Haolamu Collin McMahon píše, že to není AfD, kdo ztratil důvěru, ale časopis Cicero a uvádí řadu doložitelných fakt, právě naopak je to strana AfD, která ve všech zastupitelských sborech, kde je přítomna, žádá státní orgány o opatření proti epidemii. Strana už v lednu předložila pětibodový plán okamžitých opatření proti šíření koronaviru. Předsedkyně parlamentní frakce AfD Alice Weidelová 4. března v Bundestagu v plamenném projevu vyzvala k účinným přípravám na boj s koronavirem, poslanci ostatních parlamentních frakcí se ji vysmáli. Weidelová uvedla, že s virem se spojeno velké nebezpečí nákazy a vysoká mortalita, ministr zdravotnictví Spahn předtím uváděl, že průběh nákazy je mírný a že Německo je dobře připraveno. Weidelová požadovala okamžité rozšíření zdravotních kapacit a izolačních prostor v nemocnicích atd.,  Weidelová je extrémně schopná manažerka a dokáže vidět dopředu. V logice mainstreamových médií z toho vyplyne, že AfD blokuje opatření proti koronaviru a měla by jít před soud.  
     V Itálii něco podobného. Salvini čelí politickému procesu, protože nepovolil vylodění několika desítek  imigrantů z pašerácké lodi, podle italských prokurátorů měl způsobit těžkou újmu na jejich právech. Trest mu nasadí podle okolností, resp. jak se jim podaří proti němu poštvat veřejné mínění, možných je až 15let. Soud se připravuje, žádná koronovirová epidemie  nepřivedla levičácké prokurátory k rozumu. Nikdo nezemřel, ale utrpěla lidská důstojnost ilegálů na lodi. Šéfredaktor Il Giornale Alessandro Sallusti dnes v úvodníku píše, že pokud je politická zodpovědnost trestně stíhatelná, pak by se měli prokurátoři zaměřit na trestný čin vyplývající z faktu, že v okamžiku eminentního vypuknutí epidemie v zemi, vláda neorganizovala protektivní opatření, v nemocnicích dlouho neměli dostatek ochranných pomůcek, tamponů a přístrojové vybavení. V důsledku toho tisíce Italů, mezi nimi desítky lékařů a zdravotních sester, rychle zemřely. Sallusti píše, že nepřeje ministru zdravotnictví Robertu Speranzovi, aby čelil soudům, ale bylo by to logické, když v senátě hlasoval pro Salviniho vydání za nesrovnatelně banálnější záležitost, v Salviniho případě žádní mrtví ani zranění, v případě ministra zdravotnictví a předsedy vlády deset tisíc mrtvých a sto tisíc zraněných. V roce 2009 zemětřesení v Aquile, 309 mrtvých, vládl Berlusconi a Bertolaso byl šéfem komise civilní ochrany v úřadu předsedy vlády. Všichni členové komise odsouzeni v první instanci k šesti letům (odvolací soud to zrušil), obvinění: nepředvídali zemětřesení a nezabránili následkům. Žádný prokurátor nepošle Conteho k soudu, přitom počátkem února ujišťoval Italy, že všechno je pod kontrolou a připraveno na závažné okolnosti. Miliony osob mu uvěřily a vystavily se sebevražednému riziku. Conte byl jedním z těch, kteří Salviniho soudům předhodili.
       Koncem února šéf vládní postkomunistické PD Zingaretti vložil na facebook foto s aperitivem proti strachu z epidemie. Milánský levicový starosta dokonce organizoval kampaň s mottem "nic nehrozí, město se nezavírá". Časopis Harvard Business Review přikládá laxnosti italských politiků největší vinu za  vypuknutí epidemie v takovém rozsahu. Počínání vlády v počáteční fázi epidemie otevřelo brány tsunami, vláda ignorovala čínské zkušenosti a informace o charakteru šíření koronaviru. Podle harvardských profesorů italská vláda se dostala do vleku koronaviru, místo aby mu bránila. Uzavřela severní provincie, to vyvolalo masívní úprk do ostatních oblastí. Podle amerických expertů italská protivirová opatření postrádají koherentnost. Vláda nevyhodnotila přístup regionu Veneto, kde se
na rozdíl od Lombardie podařilo šíření epidemie zastavit. Absurdní fakt, problémem v dnešní době jsou relevantní, přesná a vypovídající data. Podle harvardského časopisu, aby se vyhrála válka s virem, musí se ve velkém mobilizovat lidské a materiální zdroje.



Žádné komentáře: