čtvrtek 23. ledna 2020

Giorgos Stantzos lesbos

Snad máme taky nějaká práva?

Giorgos Stantzos Starosta Vathy, hlavního města ostrova Samos, se tak podivně ptá. Buď je snílek nebo hlupák. Je už dávno jasné, že mají taková práva, jak uznají za vhodné škrabáci v Bruselu pod komandem bundesfýrer. Už to prý nemohou vydržet, „taky máme nárok na lidská práva“, říká starosta města německé agentuře DeutschePresse. Na protest proti neúnosnému množství imigrantů se včera na ostrovech Lesbos, Chios a Samos konaly velké protesty, všechny lokální úřady a obchody byly zavřeny. „Chceme naše ostrovy zpět“. To tamní Řekové ještě netuší nebo se tím nechtějí zabývat, jestli evropskounijní mocní jejich ostrovy už dávno nedarovali Turkům. V evropskounijním totalitním ráji se i málo možné proměňuje v jisté, evropskounijní felláh si nevšimne komu ostrovy patří, je mu to lhostejné.
       Starosta Vathy říká, že aténská vláda musí všechny přítomné a příští imigranty zaregistrovat a evakuovat na pevninu. Ať rozkoš z těchto lidí pocítí taky někdo jiný, někde jinde. Řekové na ostrovech by si místo stížností a hledání pomoci v Aténách nebo v Bruselu měli vzpomenout na předky, kteří ostrovy dlouho bránili proti Turkům, na některé výspy se Turci nikdy nedostali, a měli by si uvědomit jednoduchou pravdu, že svůj dům si člověk musí bránit sám a odrazit vetřelce. Regionální guvernér oblasti Kostas Moutzouris říká, že na ostrovech vypukne generální stávka. Největší imigrační tábor na Lesbu v Morii s kapacitou 2840 lidí praská ve švech, momentálně se tam nachází 19 tisíc imigrantů. Na několika malých ostrovech žije kolem 42 000 imigrantů a jejich počet denně narůstá, k místním se chovají jako dobyvatelé.
      Evropskounijní centrum Německo problémy evropské periferie, a tou jsou mimo ně všichni ostatní, moc nezajímají, možná pouze do úrovně hotelového  pohodlí pro německé turisty, ostatní není důležité. Německý kabinet přijal tzv. „vyjádření“  k národnímu akčnímu plánu integrace imigrantů. „Ještě před emigrací chceme nastavit směr integrace“, vysvětluje za integraci imigrantů zodpovědná komisařka Annette Widmann-Mauz z CDU. „Navážeme na zkušenosti klasických přistěhovaleckých zemí. Musíme zájemce o emigraci informovat o životě v Německu. Dobrá informovanost je nezbytná, aby měli předem dost fakt“. V dokumentu německé vlády se praví, že adepti imigrace se musí připravit k integraci již v mateřské nebo tranzitní zemi. Dokument  dál opakuje běžné fráze o odbornících mezi adepty emigrace, ve světě prý zuří konkurenční boj o odborníky. Mohou ušetřit peníze za kampaň a rovnou si odborníky převést z Lesbu, Řekové o tyto odborníky nestojí.  
     Bez povšimnutí zůstal jeden fakt, že německá vláda se veřejně a otevřeně doznává k odpornému podvodu a lži, kterou několik let operuje. Musíme přijmout uprchlíky z válek, touto frází se zabývá Evropská komise, Rada, parlament, operují tím národní evropskounijní ideologií posedlá média. Ve skutečnosti jde o běžnou imigraci, která by nebyla tak hrozná, pokud by neměla masový rozměr a evidentně nesměřovala k nahrazení evropské populace muslimskou a africkou. Pokud Německo potřebuje odborníky, nemůže to být klíčový bod celé evropské politiky a kvůli tomuto faktu strhnout celou Evropu do propasti etnických ireversibilních procesů. 

Žádné komentáře: