pátek 20. prosince 2019

sardine demokracie chvilky

Demokracie je (jim) ukradená

Demokratické chvilky zaplevelují centrální náměstí (naštěstí jen občas) a obtěžují chodce, není férové, že si své politické představy vynucují tímto způsobem za organizační spoluúčasti české televize. Mohou demonstrovat libovolně na Letné, na národním náměstí Václaváku se přece nemůže pronic zanic demonstrovat a když tak s rizikem pendreků pokud nechtějí vstupovat do řádného politického zápolení. Podobné demagogické hnutí v Itálii, říkají si sardine. Od prvního okamžiku bylo zřejmé, že jde pouze o jednu věc – zlikvidovat Salviniho, třeba ho i zabít, jak plyne z jejich twitterování. Spoluúčast Evropské unie, sorošů a dalších není vyloučená. Předevčírem ho znovu obvinili sicilští prokurátoři z blokování vstupu imigrantů do Itálie, hrozí mu 15let, podobná obvinění odmítl před pár měsíci italský senát, politická rovnováha se změnila a tak tedy znovu, spravedlnost zpolitizované justice je zábavná. Původně zabavenou loď Němky Rackete, převážející lidi z Afriky do Evropy ve velkém, ji vrátili zpátky.
      Důvodem demonstrací může být minimálně minimální soudnost demonstrujících, jak v Česku, tak v Itálii, pravděpodobnější je organizační pozadí se záměrem rozložit politickou strukturu v zemi, eliminovat silné prvky struktury, které ještě mají sílu klást odpor proti zvrhlému quisling evropskounijnímu odevzdání se. Záměna Babiše za Kalousek-Fiala-piráti  plus někdo podobný a úplná izolace prezidenta, pak sekretářka z Evropské komise efektivně povede emaily českou exekutivu. V Itálii politické odstřelení Salviniho bude znamenat definitivní evropskounijní knutu, míra podvodů a lží, kterou proti němu černé síly evropskounijního establishmentu nasadily, je opravdu obdivuhodná. 
      Sardine, spousta facebook fotos, vnadné mladé holky a něžní kluci a záplava slov podobného typu jako v padesátých letech ve svazáckých klubovnách na nástěnkách, naštěstí tam tenkrát nikdo nechodil. V armádních klubovnách před hlavní nástěnkou se sentencemi typu sardine stála čestná stráž, jeden z posledních žijících tehdejších zakláďaků dodnes vypráví v hospodě, že na salutování před nástěnkou, musel odpovídat salutováním a potichu dodával „polib si pr...“. Předvídavý voják pozdravil i demokratické chvilky s hnutím sardine.
     Evropa je devastovaná neoliberalismem, mnozí Evropané nemají tak blízko do supermarketu jako momentálně Češi, národní státy jsou čím dál víc podřízenější podivného diktátu evropskounijních a multinacionálních nadnorem, práva občana mají plynout z rozhodnutí evropskounijního byrokratického aparátu a občanova svoboda spočívá v aplaudování a vděčnosti bruselskému aparátu.
    V minulých dnech sardine ústy svého lídra Mattia Santori zvnějšnili pět artikulů hnutí, kdysi by se mělo zato, že podobná debilita nemůže nikoho dovést na náměstí, ale doby se mění...
1. Kdo je zvolen (poslanec), měl by sedět v instituci a ne vést permanentní volební kampaň (vůdce Legy Salvini vystupuje v regionálních volbách).
2. Kdo je ministrem, komunikuje pouze institucionálními kanály (Salvini coby ministr používal i twitter).
3. Musí panovat transparence při práci politika se sociální sítí (Salvini je extra čten, a tedy cenzura žádoucí).
4. Informační svět musí najít cestu, jak bránit pravdu (a zamezí přístup Salvinimu).
5. Násilí musí být vyloučeno z tónů a obsahu politiky, verbální násilí musí být posuzované stejně jako fyzické (Salvini pojmenovává fakta, a jeho oponenti volí proti němu nejsprostší nadávky, ale v pojetí sardine a levice to má být naopak).
    Mladí sardine  nebojují za pracovní místa, kterých se v Itálii nedostává, za fungující ekonomiku, kterou levice zdevastovala a předala rozhodování do Bruselu, nebojují za pomoc mladých rodinám, za ekonomiku stimulující státní rozpočet, proti politice totálního šetření vynucované Evropskou unií. Nezajímá je situace střadatelů s penězi v bankrotujících bankách. Hlavní pro ně je používání sociální sítě bývalým ministrem vnitra Salvinim. Totální prázdnota dýchající z generace mladých (otroků), žádná vize, která by odpovídala na reálné problémy, žádná idea, která by nebyla trapná a víc než trapná. 

Žádné komentáře: