pondělí 9. prosince 2019

salvini farar giorgio

Zemřeš-li, nebudu plakat..

81letý italský farář Giorgio De Capitani, v rozhlasovém přenosu kázání na Rete4 to řekl o Salvinim. Nejen ingerence do italské politiky a proimigrační pomatenost Bergogliových farářů, ale i bezbřehá nenávist proti politikovi, který je navíc silně věřícím katolíkem. „Salvini je kus pr...le“, dodal ještě farář. Výroky podobného typu proti Salvinimu a jeho straně Lega ze strany italského kléru a levicové kulturní fronty nejsou nic neobvyklého.  Salvini reagoval na svém twitteru „Jestliže toto je kněz, musíme se za něj modlit“. Farář svoji nenávist k Salvinimu nevyjádřil poprvé, opakuje to často ve svých duchovních cvičeních s věřícími, před televizními kamerami ještě dodal, že se nejednalo o žádný omyl, vyjádření vůbec nelituje. Za své nenávistné výroky a pomluvy na svém blogu v březnu  2015 proti Salvinimu byl 11. listopadu odsouzen soudem v Lecco k peněžité pokutě 7500eur.
     V minulých dnech ho navštívil milánský arcibiskup Mario Delphiny, aby mu vyjádřil solidaritu a peněžitou pomoc s pokutou. Římská kurie arcibiskupovu návštěvu nenávistného faráře komentovala vyjádřením, že arcibiskup přijel, aby se setkal s jedním z kněží své diecéze stejně jako to dělá s ostatnímu. Don Giorgio v televizi řekl, že s ním arcibiskup o jeho výrocích o Salvinim nemluvil. Jeden čtenář Il Giornale zprávu komentuje slovy: „Ubohá církev s podobnými pastýři, tento kněz je perfektním knězem Bergogliovy církve.“
      Proimigrační fanatik farář Massimo Biancalani z Vicofara v Toskáně si vydobyl od levicové toskánské regionální vlády 60 000 eur na rekonstrukci tří bytů pro imigranty ve městě, stěžuje si, že město samotné nebylo štědré. 20 imigrantů bude profitovat z důstojného bydlení, Vicofaro se má podle jeho představ stát centrem první pomoci imigrantům, odkud budou postupně odcházet do míst podle své volby. Kardinál Basseti, předseda italské biskupské konference má podobnou představu na celostátní úrovni, chce vytvořit italskou diecézní síť imigrační akomodace. Papež podle faráře přikázal otevřít imigrantům brány chrámů a konventů a všechny je přijmout, tito mladíci podle Biancalaniho mají potřebu být vyslyšeni a podporováni. Plány těchto farářů a jejich biskupů se dají jednoduše vyjádřit jako proměna italských chrámů v imigrační hostely za církevní peníze. Kolem katolických kostelů jsou na čestných místech velké misijní kříže, farníci kdysi sbírali prostředky a kněží jezdili na misie do Afriky a jinam šířit slovo boží. A dnes?
      Jeden čtenář této novinové zprávy osvětluje situaci ve městě Vicofaro. Po 70 letech komunistické administrativy si loni obyvatelé města zvolili pravicovou radnici. Nová radnice nehodlá dávat peníze na realizaci farářových i papežových představ, platit ubytovny a jídelny severoafrické muslimské imigraci. Komunistický farář je poslušným vykonavatel příkazů svého kápa ve Vatikánu.

Žádné komentáře: