čtvrtek 17. října 2019

umbria durynsko volby

Volí se sedmadvacátého

Dvoje regionální volby, oboje extra důležité. V Umbrii a v Duryňsku. Včera zatrnulo všem evropským patriotům, Il Capitano mířil na pohřeb dvou zavražděných policistů, z letiště v Terstu musel rovnou do nemocnice San Polo v Gorizii, na facebooku napsal „dík lékařům je mi už dobře, naštěstí jenom malá ledvinová kolika, mířím rovnou do Umbrie, mé myšlenky a modlitba jsou u dvou policistů, kteří riskovali život za bezpečnost Italů“. 
     První test žlutorudé vlády: rudé partito democratico a žlutí M5s proti pravicovému bloku Legy, Berlusconiho FI a Meloni FdI. Pravicovou kandidátku vede Donatella Tesei,  dostává v průzkumech 47% preferencí, Vincenzo Bianconi z levicového bloku 43%. Klíčovým faktorem je popularita Salviniho na jedné straně a řada skandálů, které provázejí levicový blok, jde o předčasné volby, předchozí levicová regionální vláda padla v důsledku korupčních skandálů ve zdravotnictví. Pokud pravicový blok vyhraje umbrijské regionální volby, je velká šance, že vládnutí postkomunistů z PD s hnutím M5s se rozloží a celonárodní volby dovedou pravici k moci. 
      Salviniho energie je nezměrná, několik předvolebních shromáždění denně, aplaudován tisícícihlavými davy. Každý jeho projev je zajímavou politickou i ekonomickou lekcí. Ve středu ve 12.00 v chemičce Treofan v Terni, v 18.00 v Corcianu, v 20.30 v Selci Lama, ve čtvrtek v 12.30 Fabro, 15.00 Orvieto. V 18.00 spolu s Meloni a Berlusconim v Perugii.
     Důležité regionální volby též v Durynsku. Šéf durynské AfD charismatický Bjorn Hocke dovedl stranu do neuvěřitelných volebních preferencí, v  průzkumech předstihují  CDU. Všechny partaje unisono proti AfD, používají stejné argumenty, stejně podlé útoky, potvrzuje to fakt, že vládne pouze diktátorský mainstream, ať už si říká jakkoliv, žádné tradiční rozdělování na levé a pravé už zde nemá smysl.
     Hysterie režimu v Německu nezná mezí. K tomu, aby skandalizovali AfD je režim ochoten sáhnout po podlostech, které nebyly už možné v osmdesátých letech ani v NDR. AfD má na kandidátce 5 policistů, podle expertů údajně pravicové CDU by se měla zkoumat jejich věrnost ústavě. Funkcionář policejních odborů Malchow se domnívá, že kolegové, kteří kandidují za AfD, nevychází ve své pracovní činnosti z právních principů. Hockeho a lidi kolem něho by měla AfD ze svých řad vyloučit, řekl bezpečnostní expert CDU Patrick Sensburg v Handelsblattu, podobné rady dával v čtyřicátém osmém bezpečnostní expert KSČ dr. Kopřiva lidovcům a socialistům.
       Disidentka v NDR, populární Vera Lengsfeldová, kdysi též poslankyně CDU, dnes blízká AfD,  na svém blogu vysvětluje důvod popularity AfD: „Dnes po třiceti letech obdiv ze sjednocení Německa dávno vyprchal. Opět se němečtí politici snaží oktrojovat své představy světu, v otázkách klimatu a migrace. Nekontrolovatelná masová imigrace, navzdor ujišťování médií, trvá od roku 2015 dodnes. Spolková vláda rozhodla pomocí masové imigrace destabilizovat právní stát. Instituce se obrací proti občanům. Policie nás nechrání, armáda nebrání. Příklady jsou každodenní. Máme zapomenout na svoji identitu a kulturu. Média přestala plnit své zadání – kontrolovat moc, místo toho masová propaganda degradovala občana do polohy nacistického balíka. Proměňme volby v Durynsku v referendum o této formě politickokorektní usurpátorské moci.  
      V Německu velmi sledované volby do durynského parlamentu se nesou též ve znamení mentálního a duchovního rozdílu mezi bývalou NDR a západní Spolkovou republikou. Desetiletí trvající, v podstatě od války, propaganda idejí, které se vydávaly za univerzálně platné demokratické normy, rozpoznání jejich podstaty bylo otevřené jen několika výjimečným jedincům, např. Gehlen, Sloterdijk, spisovatel Botho Strauss nebo Reich-Ranicky psal o pokrytecké podstatě údajně ultra demokratických médií. Východní Němci prošli hlubokým historickým tréningem nebo lépe historický rozum jim ukázal, jak si uchovat normální, zdravý způsob myšlení. 
      Všechny možné psychopolitické tahy a masáže obyvatelstva - např. průzkum IDZ v Erfurtu, to má být institut pro demokracii a občanskou společnost: AfD stojí podle 72% lidí moc napravo; 51% populace se domnívá, že AfD není normální demokratickou partají. Formulace otázky samotná a pak ideologické deformování výsledků nejsou než mediální sugescí. Otázky typu jaký trest pro polodiktátorku Merkelovou, porušující prokazatelně německé i evropské zákony, dvacet nebo třicet let, tyto instituty nekladou.
      V Durynsku nemá současná vládnoucí koalice rudo-rudo-zelená tj. sociální demokracie, levicová partaj a zelení, šanci na obnovení mandátu, podle propočtů jim budou chybět na většinu dva mandáty v 88 členném zemském  parlamentu. AfD by měla dostat 25 poslanců, CDU 20. Teoreticky by tyto dvě pravicové strany mohly komfortně vládnout, ale CDU se dřív spojí s Antifou než s AfD.        


Žádné komentáře: