středa 16. října 2019

dary deutschebank

Dary skoro korupční

Německá morální antirasistická svatost osvětluje jako svatý duch veškerou německou politiku a média a někdo to může nazvat špinavou korupcí. V SudDeutscheZeitung poodkryly jednu podstatu německé politiky - DB (DeutscheBank), kdysi vydávána za bankovní vzor celé EU, její prezident, bankovní osvícenec Ackermann, evropský bankéř roku 2009, dodnes vlivný v mezinárodních institucích. Banka DB podle americké SEC (Security and Exchange Commission) korumpovala ve velkém v Číně, milionové dary vlivným partajním funkcionářům. V letech 2002-14 banka rozšířila v Číně podstatným způsobem pole působení.
     Stranický bos Zemin dostal od DB skleněného tygra za $15000, předseda vlády Wen Jiabao koně v krystalu za stejnou sumu. K ovlivňování předsedy vlády banka používala prostředníka pochybných mravů, který za akvizici Huaxia banky, dostal dva miliony.  DeutscheBank koncentrovala své korupční úsilí na děti vysokých partajních kádrů a členů politbyra. Dcera Wang Yanga, nejdřív partajního bosa v provincii Guadong a poté místopředsedy vlády, stejně jako dcera Li Zhanshua, třetího v partajní hierarchii a partnera při jednáních s Merkelovou, dostaly dobrý job v bance. Americký úřad reportuje 19 případů nepotismu spojených s korupční sumou 190 milionů dolarů, podle SEC by banka měla být pokutována pro korupci. Ukazuje se, jak německé finanční kontroly a stejně tak  Evropská centrální banka, záměrně zavíraly nad korupčnímu podvody oči. Celá záležitost naznačuje důvod, proč v tomto období mnohé německé podniky tak zázračným způsobem v Číně expandovaly.
    Druhá strana mince je brutálnější, v Číně je za korupci trest smrti, Číňané jsou v tom neúprosní, německé korupční miliony nesou i tento typ odměny. V Evropské unii je korupce běžná a v podstatě beztrestná, německým korupčníkům žádný trest nehrozí, ale těm, které v Číně svedli, hrozí trest smrti. A to zrovna trest smrti, který je v evropskounijní ideologii považován za největší zlo. Typické pro evropskounijní paladiny morálky, kteří osočují všechny ostatní, ale sami sebe rychle amnestují. Podobné to bude s aktivitami DB v Indii a jiných zemích. 

Žádné komentáře: