středa 18. září 2019

salvini lega

Takový osud

Itálie se vrátila do svých bývalých levičácky zapšklých poměrů. Salviniho Lega před dvěma týdny klesla o několik procent v preferencích, ale poslední dny se jí i Salvinimu vysoké preference obnovily. Italové museli nejdřív pochopit proč Salvini vůbec odešel z vlády. Koalice Lega-M5s byla populární, vzbuzovala dojem, že energicky a efektivně jedná, ve skutečnosti vládl a jednal pouze Salvini, zablokoval imigrační influx, jeho energie byla bezmezná, prosadil změnu v penzijním režimu, v daňovém systému, otevřel otázku autonomie regionů atd. Druhá část koalice z M5s, včetně ministerského předsedy, nevládli, ale vládu blokovali a Salviniho vize doslovně sabotovali, proto musel odejít. Po pár dnech se ukázalo, jak dokáže M5s spolu s postkomunisty z PD vládnout. A sympatie Italů ve velkém zpět k Salvinimu.
         Absurdní situace. Salvini, jak prohlásil, se koncentruje na implementaci stranické struktury v provinciích a na podzimní a jarní volby do významných regionů, vítězství v tradičním levicovém feudu v Toskáně by levici vyrazilo definitivně dech, svým způsobem významnější než účast v koalici v Římě. S největší pravděpodobností mu okolnosti nedovolí věnovat se těmto záměrům. Lid si vynutí jeho návrat do centrální politiky dřív než mohl předpokládat. Italové jsou nejspíš kvalitnějším etnikem než ostatní Evropané, stopy římských genů tam musely přežít. Lid si vynutí svého tribuna. Němci a Francouzi se spokojí s dobře intrikujícími nulami, Itálie potřebuje někoho, kdo se podobá velkým Římanům.
     Postkomunistické PD vládlo sedm let, vtáhlo zemi do hluboké ekonomické krize a ještě horší imigrační krize. Levice se slepě oddala Evropské unii, rezignovala na generování vlastních řešení a řešení Evropské unie jsou špatná a ještě horší. Levice podsouvala italskému lidu názor, že Evropská unie má evropská řešení, která stojí nad národním egoismem. Italové dnes už chápou, že v Evropské unii vládne kompromis dvou egoistických politik – německé a francouzské, to ostatní je komedie a nicota. Němci bez skrupulí zachrání chátrající banky (DeutscheBank, zemské banky atd.), stejně jako Francouzi, Italům předepíší speciální postupy a omezení. V Evropské unii je tento fakt mimo rozlišovací schopnosti médií.
      V otázce imigrantů se dá postoj Evropské unie kvalifikovat jako aberativní perverze. Němci posílají lodi, aby převážely imigranty do Itálie ve velkém, pokud se někomu z nich podaří přejít do Německa, Němci ho vrátí zpátky do Itálie. Hrůznější zvůle se zřídka kdy vidí. Macron neomaleně útočil na Salviniho, ale ve Ventimilla blokuje imigranty, kteří chtějí do Francie. Itálie má právo uzavřít své hranice a nepouštět do země žádné imigranty, pokud je někdo chce, může si je převézt z Afriky. Každá další rétorika, a bohužel Česká Republika je počínáním Jourové na této straně, je prolhaná a odporná.
     Schengen má zajistit volný pohyb osob a zboží, evropskounijní politici a média omílají do nekonečna fráze o tom, že imigranti jsou úplně stejní jako my, ale Schengen pouze pro přefutrované a líné Evropany, aby mohli bez problémů na pláž nebo do hotelů kolem Václaváku. Imigrant z Itálie nemůže do Německa, na rakouských hranicích jsou též bloky a konečně ani do Česka. Je tedy logické, buď Schengen pro všechny, včetně imigrantů, anebo každá země zodpovídá za svoji imigrační politiku, koho si do země pustí a jak dobře ochrání své hranice, a konsekventně Jourová a spol. z Bruselu přestanou urážet Salviniho imigrační postupy a diktovat členským zemích imigrační politiku.  
     V Itálii pravděpodobně došlo k obratu nejen od politické levice, ale od celého duchovního prostoru, který byl levicí dlouhá desetiletí formován, ostatní země v Evropě na to budou muset dlouho čekat. Levicová politika nevedla k eliminování sociálních přehrad, ale naopak k ještě většímu zbohatnutí bohatých a jakési výlučné kasty, jejíž blahobyt se nezakládá na meritu, který přináší společnosti. Levicová politika má nyní ve svém centru imigranta, jednou je chudý, jednou prchá z válek, jednou se topí atd., vypadá to, že už se nejedná o politiku, ale obsesi.
        Italský lid potrestal ve volbách 2018 levicovou PD právě za  jejich proimigrační posedlost. M5s se tvářilo jako hnutí proti vládnoucí levicové kastě a dostalo ve volbách nejvíc hlasů. Velmi rychle Italové pochopili, že M5s není na výši společenskému zadání, Salvini dal Italům pocit, že se úspěšně vládne, že přišel konečně někdo, kdo definitivně zablokuje imigrační influx. Po 14 měsících nejprimitivnějších útoků na jeho osobu ze strany levicových stran a levicové kulturní fronty, k nimž se zjara přidalo i M5s, má Salviniho imigrační politika rating 89%.
    Levicová vláda PD s M5s, která dostala souhlasný aplaus EU, neziskovek celé Evropy, pašeráků lidí, papeže, církve, deklarovala, že přístavy budou otevřené, otevře se projednávání zákona ius soli (občanství všem, kdo se v zemi narodí) a rozjede se mašina přijímání imigračních mas. V této situaci je možné, že italský lid si vynutí, možná i proti jeho vůli, návrat Salviniho do centra politiky.     

Žádné komentáře: