neděle 22. září 2019

orban meloni imigrace

Viktor Orbán: levice importuje imigranty

Levice a pravice, pojmy se dnes stírají, jednoduše implikace platí v opačném směru, partaj, která importuje imigranty nebo této politice napomáhá, je levice nebo spíš je to levé a mizerné politické hnutí. Dokonce implikace je silnější, politická partaj, která nemá v programu boj s masovou imigrací, je stejně tak levá a mizerná. Totiž všechno ostatní je dnes už málo podstatné. Dokonce partaj, která se vyhraněně postaví proti masové imigraci, má implicitně v programu národní suverenitu a zachování národní identity. Je to právě ten neuralgický bod, kterým nadnárodní struktury, ať už je to Evropská unie, mezinárodní finanční korporace a konečně i OSN, hodlají usurpovat moc a nastolit vládu nadnárodní rozplizlosti. OyGasset napsal, že člověk je nic, nemá práva ani kvality, pokud není občanem státu, stát pro něj znamenal historický stát, něco odlišného od stáda a mraveniště do nějž Evropana dnešní doby situuje Evropská unie.  
      Viktor Orbán předevčírem navštívil dny politické strany FdI (Fratelli di Italia) v Atreju, kde něco podobného připomněl. FdI a její vůdkyně Meloni jsou dnes nejbližším Salviniho spojencem, v popularitě u Italů jdou stále nahoru, dnes by FdI dostalo ve volbách 9%-10%. Meloni zdůvodnila Orbánovo pozvání  tím, že Maďarsko je dnes v Evropě státem, jehož reputace jde nahoru, které je příkladem, že i v EU se dá neztratit čest, dají se bránit vlastní hranice, vlastní zájmy a národní kořeny. Orbán je maďarský patriot, který ví, co je evropská identita, má odvahu odkopnout politickou korektnost, nárokovat křesťanskou identitu Evropy, nemá strach se stavět proti probíhající islamizaci Evropy.
      Orbán v projevu řekl, že křesťanský model, o nějž usiluje, není teologickým modelem, ale politickým. Maďarský model státu je neustále bombardován Evropskou unií a levicí. Maďarsko se stalo černou ovcí, ale současně narostl zájem o jeho model. V roce 2015 začala masová invaze do Evropy, z deseti imigrantů v devíti případech jde o ekonomické důvody. Kdo říká něco jiného, lže. Již v roce 2015 Orbán viděl, že někteří evropští vůdci se pokoušeli zničit evropskou kulturu pomocí imigrace, evropská levice používá imigranty, aby překonala křesťanské a demokratické dědictví, aby Evropu vtáhla do postkřesťanské fáze. Levice si importuje potenciální voliče, kteří slouží jejím ideologickým záměrům. Čím víc imigrantů, tím klesá možnost uchování křesťanského charakteru Evropy. V Itálii se vláda separovala od lidu. Noví a staří levicoví politici, kteří nic nepochopili z chyb, které napáchali, jako Renzi, Gentiloni, levice ve vládě a okamžitě ty samé věci - otevření hranic pro masovou imigraci a zvýšení daní. Levice s tím vždy začne.
   Maďarský model má tři pilíře: obrana tradiční rodiny; obrana křesťanské tradice; národní identita. Rodina se skládá z otce a matky, každé dítě na to má právo. Nevím jestli tento model může fungovat i jinde, řekl Orbán, ale snížili jsme nezaměstnanost z 12% na 3%, Maďarsko roste. Utrpěli jsme velké ztráty (v komunistické epoše), ale ještě žijeme a prosperujeme. Maďaři pochopili, že komunisté rozumí pouze síle, s Maďary nikdo nesmí překročit jisté limity.      
       Levice nepochopila nic z chyb, kterých se dopustila, stále dokola opakují fráze o redistribuci imigrantů. Ministerský předseda Conte žádá Maďarsko, aby pomohlo Itálii s imigranty, Orbán mu odpověděl: „Jsme ochotni v čemkoliv pomáhat, ale jsou věci, kde pomáhat nemůžeme. Pokud budete chránit své hranice a repatriovat imigranty tam, odkud přišli, pak se budeme snažit vám pomáhat“. Žádná pomoc s redistribucí na maďarské území.
      Orbánova slova o  současné italské vládě, vyvolala okamžitě zuřivou odezvu politického kašpárka Di Maia, italského ministra zahraničí. „Nedovolíme nikomu, aby soudil a útočil na Itálii, a navíc ještě suverenista“. Vůdkyně FdI odpověděla Di Maiovi za Orbána „Co řekl Orbán, je fotografie země a vlády. Fotografie italské reality, Di Maio by měl vysvětlit proč nemůžeme jít volit, pak by nebyl ministrem“.    


Žádné komentáře: