úterý 10. září 2019

conte znovu

Conte po druhé

Pouze 11% Italů podporuje zrušení Salviniho dekretů o bezpečnosti a imigraci. Koalice M5s  s Partito Democratico má podle průzkumu podporu pouze u 36% Italů, 52% lidí má negativní náhled na novou vládu, volby ale nebudou. Koalici M5s s Legou favorizovalo přes 60% Italů. Co dnešní česká televize vyčítá komunistické straně? Komunistickou vládu v osmdesátých letech favorizovalo pravděpodobně víc lidí než evropskounijní servilní vládu v dnešní Itálii, je jasné, že ji favorizovali všichni zaměstnanci české televize, včetně klapek, tj. řady dnešních velkých televizních hvězd. Svobodné volby se tenkrát podobně jako v dnešní Itálii nekonaly, podobnost nejen náhodná.
      Salviniho bezpečnostní dekrety už začala nová ministryně vnitra vysazovat z platnosti, Conte a ministryně mají strategii, jak je nepozorovaně  s požehnáním prezidenta odbourat. Postkomunistická PD požaduje okamžitý obrat v imigračních postupech, pokud se nestačí rychle změnit zákony, tak je lze přece ignorovat. M5s před pár týdny podporovala Salviniho uzavření  přístavů imigračním lodím, jeho akty vždy spolusignoval ministr dopravy a ministryně obrany z M5s. Nyní budou ministři z M5s spolusignovat úplně opačná rozhodnutí proimigrační fanatičky v ministerstvu vnitra Luciani Lamorghesy.
        Postoj Italů k imigraci je skálopevné žádní imigranti. Otevřená modifikace Salviniho dekretů by mohla mít pro vládu fatální důsledky. Již několik let se pozoruje, že ani ekonomické problémy v očích Italů nemají takovou závažnost jako masová imigrace, Italové ji jasně vnímají jako ohrožení etnické integrity národa a bezprostřední velké nebezpečí pro společnost. A to navzdor papežově proimigrantské demagogii a diabolizaci jiného názoru, ani v katolické Itálii Bergogliova propaganda nezabírá a to bezostyšně střílí Ježíšem Kristem. 
        Je pozoruhodné, že Conte velmi lehce vplul do proimigrační symbiózy s postkomunistickým PD. Jako chameleon změnil barvu, aby přežil. Potvrzuje to názor, že vlastně půldruhého roku pořádně ani nevládl, působil dojmem kašpárka mezi Salvinim a Di Maiem, manichejsky brzdil Salviniho iniciativy, jeho síla spočívala v síle s jakou toužil být ministerským předsedou a přežít za každou cenu, na ostatní už pak není čas. Podle Il Messaggero Conte pomalu, krok za krokem, mediálně nepozorovaně, odbourá Salviniho bezpečnostní dekrety, má pro tuto taktiku prezidentovu podporu. Salvini se domnívá, že Conte na této změně pracoval už řadu měsíců.

Žádné komentáře: