pátek 30. srpna 2019

salvini

V dané chvíli je to tak, ti ostatní, to je spíš zbožné přání, nižší váhy, včetně Le Penové a Orbána. Salvini byl nejvýznamnějším evropským suverenistou, který každodenně s nasazením všech sil bojoval za evropskou podstatu, a maximálně efektně, jak svědčí evropskounijní fronta proti němu. Včera mu poslal telegram uznání Viktor Orbán, nepřispěl též on jistou mírou k Salviniho pádu? Salvini se v posledních týdnech dostal do nebývalé izolace v důsledku absurdního jevu - vyhrál volby do Evropského parlamentu, a do jeho čela zvolen postkomunista z PD, místopředsedu parlamentu dostalo i M5s, v žádném evropském grémiu není Lega zastoupena, machiavelistická intrika bruselských politruků se bezesporu zdařila, a Orbán plus polští nacionalisté se na tom též podílí. Orbánův Fidesz hlasoval v jednom bloku s mainstreamovými lidovci a přispěl k Salviniho evropské izolaci, která ho oslabila ve vnitrostátní politice.
     Je záhadou z jakého důvodu podpořil novou italskou vládu na zasedání G7 Donald Trump, to už jenom izolaci umocnilo. V této situaci, kdy proti Salvinimu vedli kampaň papež, Evropská unie en bloque, kulturní fronta, muselo dojít k politikově pádu.
         Salvini včera s terasy ministerstva vnitra pronesl asi 30 minutový proslov na rozloučenou k italskému lidu. Pravděpodobně nejsilnější projev politika v Evropě od dob de Gaulla. Důstojnost znamená víc než stovky ministerských postů. V každé jiné normální zemi by byly vypsány volby, a po mně chtějí, aby se Lega vzdala předsednictví v parlamentních výborech. Salvini nemohl zůstat  ve vládě, kde většina ministrů včetně ministerského předsedy, byla v posledních měsících proti, negovali apriori jakoukoliv jím navrhovanou iniciativu. Salvinimu se podařilo něco, co v Itálii nikomu předtím, sjednotil sever s jihem, Lega se rychle a úspěšně implementovala v severních provinciích i na jihu. Lega prohloubí práci s terénem, rozšíří organizační struktury po celé zemi, projde klíčovými volbami do regionálních vlád a připraví kádry k vládnutí, i dnes politické kádry z Legy jsou podstatně kvalitnější a inteligentnější než z ostatních partají.
      Řada vládních dekretů pochází z pera Salviniho, PD požaduje jejich okamžitou anulaci, s jakou kredibilitou může projít Conteho nová vláda tímto procesem? Modifikovat dekrety o bezpečnosti státu, zbastlit nový zákon o imigraci, otevřít přístavy. Toky veřejných peněz, v situaci, kdy Itálie čelí dlouhodobým hospodářským problémům, do rudých kooperativ a asociací, které se zabývají byznysem s uprchlíky. Salvini radikálně seškrtal dotace těmto organizacím, ušetřil italskému státu několik miliard eur.
        Neuvěřitelná pirueta podlosti Conteho, Di Maia, povedeného komika Grilla a spol. z M5s. Minulá vláda, pokud měla kredibilitu u Italů, tak to bylo důsledkem práce ministrů z Legy - zemědělství, důchodová reforma, daně, rodina, makroekonomika (předsedové parlamentních výborů Borghi, Bagnai), mimo zůstávali kašpárci z M5s, Italům to bylo velmi rychle jasné, proto M5s přestali volit, dnes se tito kašpárci spojí s rudými aktivisty z PD.
      V Itálii se ozřejmila evidentní pravda pro celou Evropu - jenom tvrdý, ale spravedlivý přístup k imigraci, aplikovaný Salvinim, může Evropu zachránit před masovou invazí ze severní Afriky a muslimských zemí. Italská vláda to nakonec akceptovala, nyní ti samí hodlají prosazovat úplně něco opačného. Stejně tak v ekonomické oblasti, Salviniho flat tax, blokování zvýšení DPH požadované EU, snížení daňové zátěže, nyní bude Conte a spol. aplikovat opačnou ekonomickou politiku.
       Včera se vyjádřil odstupující komisař Oettinger z Německa, že Evropská unie ocení a rekompenzuje nastoupení nové vládní koalice. Jak rekompenzuje? Není to podlá a perverzní logika urážející suverénní státy, něco takového je přáním evropských národů?               


Žádné komentáře: