čtvrtek 29. srpna 2019

berlín beckum radio

Demokratura

Příští sobotu se měl konat sněm berlínské AfD, vedení AfD oznámilo, že nebude. Okresní úřad Tempelhof-Schöneberg se totiž odvolal na výrok berlínského správního  soudu a  zakázal konání sněmu v obecním domě, kde se měl podle příslibu sněm konat. V červnu okresní úřad vydal AfD povolení, v stanovený termín v obecním domě zasedat, povolení vydal zelený radní Jorg Oltman, toto individuum zlovolně před pár dny své minulé rozhodnutí zrušilo.
     AfD není schopna během pár dní zajistit v nepřátelské atmosféře města místo ke svému jednání, strana se může odvolat k vrchnímu soudu Berlín-Brandenburg... a čekat na rozhodnutí. Nikdo jim neporadil, že mohou bez problémů zasedat třeba v Děčíně, česká demokracie není moc silná, ale do takové polohy jako v merkel-demokratuře to ještě nedošlo. Mluvčí berlínské AfD Glaser to označil za stalinskou zlovůli. Soud svoje rozhodnutí zdůvodnil tím, že veřejné budovy v okrese slouží okresním sdružením a spolkům, v tomto případě se jedná o celoberlínský sněm. Podle berlínských novin Tagespiegel stanovisko správního soudu nemůže právně obstát. Celá záležitost není tak triviální, jak by se mohlo jevit na první pohled, pro fungování strany to vytváří velké problémy, strana nebude mít v termínech daných organizačním řádem zvolené funkcionáře a aparát deformované berlínské justice může zpochybňovat stranu jako takovou.  
       Nemocnice v Beckumu, v Severním Porýní-Vesfálsku. 26 let vedla a moderovala dvojice Marianne Schafers a Franz-Peter Stark nemocniční rádio Elisabeth,  které bavilo a utěšovalo nemocné a nejen je. Projekt velmi originální, platil za velmi úspěšný, lety prověřený. Dvojice moderátorů nebyla nemocničními zaměstnanci, byla to čestná funkce. I úspěšné projekty končí, hlavně když se dostanou do zorného pole denunciantů a pokrytců z církve svaté a režimních moralistů. Stark se v jedné uzavřené FB skupině vyjádřil negativně o islámu, v českých podmínkách by to nikdo moc negativně nechápal, v Německu se stačí špatně podívat, „ne islámu, z lásky k Německu..“. Probošt Irmgedruth zachytil Starkovo facebookové vyjádření.
       Minulý čtvrtek pozvalo vedení nemocnice Mariannu Schafers k pohovoru, totéž co gestapo. Ředitelka Julia Schnetgoke, šéflékař Guido Boucscin, direktor zdravotní péče Michael Blank a hlavně práskač z církve svaté probošt Rainer Irmgedruht. Vysvětlili Marianně Schafers, že nemocnice už nepotřebuje jejich čestné služby. Věta na facebooku se neslučuje s etickým profilem asociace sv. Františka, která je zakladatelem nemocnice. Žádné argumenty proti se nepřipouští, odpuštěno nebude ani v nebi, tolik probošt. Na gestapu možná občas byli i soucitnější, jak známo např. i z Laholových povídek. Nikdy ne v demokratuře Merkel. i privátní průjem může podle vedení nemocnice mít vliv na nemocniční rádio. Nemocniční vedení svatých pokrytců prohlásilo, že rádio odešlo do penze.


Žádné komentáře: