středa 28. srpna 2019

extremni levice

Vláda extrémní levice

Zažehnali fašismus, nebo mu požehnali? „Pokroková“ média nejen v Itálii, naznačovala řadu měsíců, že ví něco o tom, že v Itálii jsou fašistické trendy přímo v kabinetu ministra vnitra Salviniho. Evropskounijní „pokrokoví“ politici dělali všechno proto, aby mu srazili vaz (fašismu), velkou zásluhu má i česká Jaurová, bezostyšně se vměšovala do italského politika, osočovala Salviniho nejdřív z protiromských postojů, pak se brala za uprchlíky atd. Nyní lze uvěřit jejím slovům v ČT, že je velmi dobře kvalifikována na post komisaře EU, už ví kam zatlačit, zná cesty vlivů v kuloárech EU. V šedesátém osmém bylo jedním z hlavních hesel doby, boj s kabinetní politikou tajemníků partaje. Dneska bezostyšně údajná demokratka to vydává za velké plus, nejen to, přímo za jediné plus.
      Fašistické nebezpečí v Itálii zažehnáno, volby nebudou, s pomocnou rukou EU, M5s a postkomunistická PD zbastlí vládu. Též velmi silná paralela s osmašedesátým - vysočanský sjezd partaje musel být anulován a ústřední výbor obrozen stoprocentními soudruhy, a k vrcholu stalinského pojetí demokracie i Česká národní rada se obrodila kooptováním většiny svých členů. Dnes kooptován za předsedy Evropského parlamentu Sassoli z postkomunistické PD, tato partaj nevyhrála šestnáctkrát za sebou žádné celonárodní nebo regionální volby (hlasování) v Itálii.  Stalinismus nebo fašismus kdysi, dnes dávkování obého v evropskounijním mixu.
    Nové volby – typický fašistický požadavek – podle pokrokového italského tisku, Macrona i MerkelLeyenové. Chvála antifašistickému a antirasistickému bohu, Partito Democratico je zpátky. Dibbo, jeden z bossů hnutí M5s, je to velký krasavec, jeho pozice z tohoto titulu je v hnutí neohrozitelná i když vyniká naivitou, po jednáních z PD, prohlásil, že nemůže (osobně) akceptovat požadavek PD , aby se Benettonu vrátila správa italských dálnic a silnic. Samo o sobě to prozrazuje hloubku levicovosti a antirasismu v Partito Democratico a v celé vládě hňupů, které jsme se v EU dobrovolně odevzdali.
    Koaliční vláda M5s a PD vznikne, jde přece o stovky dobře placených ministerských postů, poslanci z těchto partají by volbami přišli o sinekury a to je v dnešní Evropské unii to nejpodstatnější, nikomu to už nepřipadá nenormální.
   Včera se jednání o nové vládě zablokovala, obě partaje se shodly na Contem jako předsedovi vlády, ale PD trvá na tom, že jediný místopředseda vlády bude z PD, vyloučilo by to aspirace Di Maia na tento post. Část senátorů M5s je pro spolupráci s Legou, vyjádřili se, že novou vládu nepodpoří, musela by se rýsovat nějaká alternativní koalice s Legou a jistota, že parlament v tomto obsazení potrvá dál, poslanecký plat je pro ně též významný. Di Maio v úterý večer, když bylo jasné, že nedostane klíčovou funkci ve vládě, začal požadovat vnitrostranické hlasování v M5s (tzv. platforma Rousseau) o vládě s PD.  
   Jak svědčí komentáře na sociálních sítích, voličské základně M5s se počínání vůdců nezamlouvá, pak by vnitrostranické hlasování mohlo tuto cestu blokovat.
             Sociolog z turínské univerzity Luca Ricoffi, který předsedá asociaci Davida Huma, shrnul program přítího PD-M5s vládnutí. Nakonec se určitě dohodnou, kompasem těchto lidí je jednoduše horor z toho, nebýt ve volbách zvolen. Bude to vláda extrémní levice,  kdysi extrémní levice měla vizi světa, kde figurovaly zájmy jistých lidových vrstev, dnes PD reprezentuje elitu radical chic a jejich nový spojenec M5s levicové vize rozmělnil velkou demagogií. Kultura práce se stala sociální asistencí, volání po spravedlnosti adorací justice. Vize rozvoje společenskou degradací. Nějakou formou zvednou DPH a daňové zatížení. Pašeráci lidí (imigrantů) do Itálie si musí mnout ruce.

Žádné komentáře: