pátek 1. března 2019

afrika imigrace italie

Větší zásilka klepet taky pomůže

Do Libye. Salviniho taktika, jak omezit masovou ilegální imigraci do Evropy, je účinná. Italské ministerstvo vnitra loni na podzim  dodalo Libyi několik hlídkových člunů a vybavení, italští instruktoři trénují posádky lodí libyjské pobřežní ochrany, za pár měsíců se počet pašovaných lidí do Itálie podstatně snížil. Salvini včera jednal s libyjským ministrem vnitra Fathi Ali Bashangha, jak ještě dál prohloubit kooperaci na poli boje s ilegální imigrací. Libyjci vybaveni italskými čluny zachránili ze středomořských vln a z pařátů neziskovek a pašeráků lidí tisíce Afričanů a vrátili je zpátky do Afriky.
    Libyjci celkem účinně brání bárkám s ilegály ve vyplutí na širé moře. Logika je prostá: méně bárek, méně lidí utone v moři. Salvini prohlásil, že spolupráce se ještě prohloubí, přibudou další větší lodě, lodní vybavení a instruktáže. Itálie dodá deset autobusů, 11 ambulancí a lékařské skenery. Aparáty na monitorování telefonických spojení pašeráků lidí a vybavení operačního centra libyjských pořádkových sil.
     Český návrh rozšíření dodávek: Víc klepet, popř. financování rozšíření libyjských věznic na zadržení „ušlechtilých“ Evropanů z pašeráckých lodí, mafií, pokrokových organizátorů masové imigrace a italskou snahu sabotujících evropských politiků.
      Masová ilegální imigrace do Evropy na prvním místě není způsobena objektivními podmínkami v mateřských zemích imigrantů, ale bohužel je záměrně vyvolána a živena evropskounijní politikou, masová imigrace je hlavní součástí evropskounijní protinárodní ideologie. Salvini nebojuje na prvním místě s faktem ilegální imigrace do Itálie, ale s evropskounijními politruky a jejich nohsledy v Itálii, jako jsou soudci a postkomunistické a postkatolické partaje. Přesto všechno je Salvini extrémně úspěšný v prosazování svého záměru, nulové ilegální imigrace. Odtud jeho nesmírná popularita v Itálii. V roce 2018 se prokazatelně jeho zásluhou snížil počet ilegálních příchodů do země o 80% oproti roku 2017, přitom svá opatření mohl začít realizovat až v druhé polovině roku. Klíčová je vůle libyjské vlády spolupracovat s Itálií.  
     Podle ministryně obrany Elizabetta Trenta, posledních sedm měsíců jenom 106 imigrantů vylovila v moři evropskounijní záchranná mise Sofie, 13000 lidí zachránila libyjská pobřežní ochrana dík italské logistické podpoře a instruktáži. Italská ministryně kritizovala parametry mise Sofie, „není přece možné, když někoho vytáhnou z vody, aby ho automaticky převezli do Itálie“.
      Italská strana monitoruje severoafrické pobřeží a avízuje případné nebezpečí v libyjských vodách libyjské pobřežní ochraně. Klidné moře v posledních dnech mělo okamžitě za následek aktivování evropskounijních neziskovek a pašeráků lidí. Libyjská pobřežní ochrana promptně reagovala a gumové čluny s několika stovkami lidí vrátila do Misuraty. Včera nalodila libyjská pobřežní ochrana 393 imigrantů. Obchodní loď ze Sierra Leone nalodila několik desítek imigrantů z gumových člunů a bez problému je vrátila zpátky do Libye, doprovodná hysterie se vyskytuje pouze v případě evropských lodí, obvykle přichází od bruselských byrokratů a na jejich nátlak jsou imigranti masově převáženi do Evropy, problém imigrace ze severní Afriky je důkazem neschopnosti Evropské unie řešit sebejednodušší problém. Pokud Evropská unie nebude sabotovat italsko-libyjskou spolupráci v tomto smyslu, jeden z kanálů masové ilegální imigrace do Evropy se uzavře.


Žádné komentáře: