čtvrtek 10. ledna 2019

merkel imigrace izrael

Odkaz

Co odkáže Němcům a Evropanům Merkelová? Doufejme, že její vláda ke konci se chýlí a už nic horšího než co bylo, nás nemůže potkat. Němcům odkáže, co si zaslouží národ, který dlouhé roky toleroval perverzi mocné, přijde hospodářský pád a národní úpadek s násilným střetem s miliony, které přivedla do země. Organizovaným masovým importem milionů probudila Merkelová nejtragičtější hlubiny německého antisemitismu. Co přinesla židům, analyzuje v Haolamu dr. Manfred Gerstenfel.
      Kohl umožnil asi 170 tisícům sovětských židů usídlit se v Německu. Organizovaných židů je v Německu kolem sta tisíc. V listopadu 2018 při řeči v berlínské synagoze Merkelová prohlásila: „V Německu opět kvete židovský život, něco nečekaného po civilizačním kolapsu Šhoa. Současně nás trápí rostoucí antisemitismus, který ohrožuje židovský život v Německu a jinde ve světě“. Roky předtím nikdy účast muslimů na antisemitských zločinech nezmiňovala i když jejich podíl převažuje. Situace se změnila po prosinci 2017, kdy světem prošlo video s muslimy pálícími izraelskou vlajku, vzbudilo to asociace s nacistickým pálením knih. Politikové odkryli muslimský antisemitismus. A po čase musela podobně reagovat i Merkelová.
      Dlouhodobě jsou německé statistiky manipulovány, u neidentifikovaných pachatelů antisemitských činů se do statistik pachatel automaticky označí jako extrémně pravicový.
      V 2018 byla publikována studie o zkušenostech evropských židů s antisemitismem, jak pociťují židé ve 12 EU zemích protižidovskou nenávist. Studii zveřejnila agentura pro základní lidská práva (FRA). Německo je jednou z pěti zemí, kde respondenti považují antisemitismus za velký problém. Německo patří k zemím, kde výraz nepřátelství proti židům na ulicích a veřejných místech je velmi závažným problémem.
      Vetšina německých respondentů se vyjádřila, že se běžně setkávají s výroky typu: „Izraelci se chovají proti Palestincům jako nacisté“. Velká část německých židů se setkala s negativním vyjádřením o židech v politickém nebo společenském dění. Německo patří k zemím, kde se židé přímo setkali, buď jako svědci nebo v kruhu rodiny nebo přátel, s antisemitským přečinem. Většina německých židů si dělá velké starosti kvůli verbálním urážkám anebo možné šikaně v budoucnosti, mají velké obavy, že někdo z příbuzných nebo přátel může být obětí těchto urážek a šikany. Mnoho německých židů se vyhýbá určitým místům ve svém regionu nebo čtvrti, jako židé by tam nebyli bezpeční. V Maďarsku, Belgii, Francii a Německu mnoho židů uvádí, že v posledních pěti letech uvažovali o emigraci ze země, protože se necítí bezpeční. 
    V prosinci se vyjádřil Sigmount Königsberg z berlínské židovské obce, že  emigrační téma se v židovských obcích diskutuje stále častěji. V Berlíně je podle něho pro židy potenciálně nebezpečné celé město.
      Merkelová otevřela v 2015 hranice pro jeden a půl milionů muslimů převážně z Afghánistánu, Iráku, Sýrie atd. Zcela falešně pochopila problémy, které masa neevropanů do země přinese a přecenila kapacitu země je integrovat. 
    Oficiálně dojde  v zemi ke třem, čtyřem antisemitským případům denně. Pravděpodobně je počet vyšší, často to oběť nenahlásí. Mezi imigranty je rozšířený antisemitismus, protižidovské stereotypy a negace státu Izrael.
    Nově jmenovaný vládní referent zodpovědný za antisemitismus Felix Klein řekl, že není překvapen, že mnozí němečtí židé se chystají Německo opustit. Kancléř Kohl přispěl k oživení židovského života v Německu, nebude odkaz Merkelové ve znamení opaku, když povede k emigraci židů.


Žádné komentáře: