sobota 12. ledna 2019

steve messner reichholf

Jeden jesuita

Velký vědec Marie-Joseph Steve psal v Prehistorii, že změna klimatu před 8000 lety zničila tehdejší harmonii, exodus ušlechtilých zvířat sobů, na jejichž mase se narodil evropský duch, způsobil marasmus mezolitu.  Jezuita Steve byl velkým myslitelem a klima změnu nepřičítal ani bohu ani lidem. Prostě některé přírodní jevy mají podle jezuity tento charakter a lidská lebka neskrývá o moc víc než lebka orangutana, aby to mohla vysvětlit. Jezuita byl skromný.
     Dnešní věda má tendenci všechno dobře vysvětlit, a pak všichni musí držet  lajnu. Mnichovský profesor Reichholf vyčetl z prehistorie impuls k civilizačnímu pochodu černochů z východní Afriky do zbývajícího světa - moucha tse-tse, jí vděčíme za Evropu, jak ji známe, kůň, jak píše profesor, putoval rychlostí deset kilometrů denně ze severní Ameriky právě do oblasti mouchy tse-tse a tam se proměnil v zebru. Něčím ho tse-tse musela fascinovat, to je zatím oblast hlubokých univerzitních bádání, dovíme se až bude čas. Dnes započal nový civilizační pochod a tentokrát ne moucha tse-tse, ale přespřílišné vedro trápí Afriku. Důkazů habaděj. Budoucnost je růžová, homo sapiens evropský čeká další evoluční posun, k vyšší civilizaci
     Zelení a levicoví osvícení tvrdí, že i velký mráz je důkazem oteplování planety, nemluvě o hurikánech a tajfunech. Prognostici počasí své mizerné předpovědi též přičítají přebytečnému teplu na planetě, mají superrychlé komputery, naprogramovaný matematický aparát o němž se vědcům minulých dob nesnilo, ale předpovědi chatrné. Teplá planeta to způsobila, slabá kvalita dnešních vědců to je kontradiktorické spojení.
      Bavorský pošťák Wágner včera v Bildu na první stránce potvrdil, co už  česká televize v polit komentech hlásá roky. „Jen úplný idiot může tvrdit, že se klima nemění. V létě jsme měli hic, že se to nedalo vydržet a od včerejška zase mrzne, a taky se to nedá vydržet. Srpnový hic spálil ječmeny, pole jako pouště, nemohli jsme spát a teď metrové vrstvy sněhu nad barákem. Dědina odříznutá od světa, vrtulníky zachraňují sněhové oběti. Musíme urgentně zastavit oteplování planety, jinak nás hic spálí nebo nás udusí laviny“. Úžasný postřeh bavorského pošťáka a politických komentů v české televizi ke klimatu. Bůh-příroda má asi Česko rád, zatím nás šetřil, bez českotelevizní osvěty by si těch katastrof buranští Češi vůbec nevšimli a přitom to mají za humny v Bavorsku a určitě to sem též přijde. 
      Věhlasný horolezec Reinhold Messner v těch samých novinách: „Znám sníh ze všech stran, když je člověk uchopen sněhovou masou, reaguje jako divoké zvíře, aby přežil. Sněhu nemůžeme vyčítat, že přišel, když už přišel, pak musíme jít po svých...Moudrost idiotů: „Kdyby tu nebyli lidi, pak by ani se sněhem nebyl žádný problém“.“  Bavorský pošťák Wágner postrádá zimu televizních pohádek, dětí mrznoucí na saních, Messner to vidí trochu jinak, ví, že sníh přicházel už v listopadu, „nepočítám ty sněhuláky, co jsem postavil a sněhové koule, které jsem dostal. Všichni mluví o oteplování, mělo by nás tedy těšit, že sněží“, říká horolezec.
   


Žádné komentáře: