čtvrtek 18. října 2018

marcello foa televize

Marcello Foa

Vítězství větší než se myslí. V komisi italského parlamentu tzv. Vigilanca, která kontroluje italská státní média, konečně prošel Marcello Foa. Již před třemi měsíci ho Salvini navrhl na post prezidenta RAI, italské televize a rozhlasu. Pravice a hnutí M5s mají v parlamentní komisi většinu, ale Berlusconiho Forza Italia pro Salviniho návrh v srpnu nehlasovala a Foa neprošel. Z jakých důvodů? Marcello Foa přitom řadu let pracoval v Berlusconiho Il Giornale.
      Důvody, které Berlusconi uváděl nebyly moc smysluplné, tvrdil, že nebyl o nominaci předem informován. Hlavním důvodem byla jeho ješitnost, která např. umožnila, aby se starostou Milána stal proevropskounijní levičák Sala a islamizace města dostoupila nepředstavitelného rozměru, podobně zablokoval kandidáta společné pravice v Římě. Umoudřil se po Salviniho slibu, že v příštích regionálních volbách postaví společnou kandidátku. 
      Bývalá vládnoucí post-komunisticko-katolická partaj PD zpochybňuje zvolení Marcello Foa u soudu, tvrzením, že nikdo nemůže kandidovat podruhé – evropskounijní hloupost kam až může dojít. Postkomunistická partaj PD vládne řadu let v televizi a rozhlase tvrdou levičáckou rukou a nyní tvrdí, že pokud má prezident RAI podporu a mandát vlády, je to protizákonné.
       Marcello Foa je noblesní a talentovaný žurnalista švýcarského původu, do svého zvolení byl šéfredaktorem Corriere del Ticino, slíbil, že do italského rádia a televize se vrátí objektivita, mediální pluralismus a meritokracie. Foa se definuje jako liberál antické tradice. Prezident RAI hraje klíčovou roli v definování mediální strategie státních médií. 
      Dobrým vysvědčením pro Marcello Foa jsou reference politkorektních dominantních médií. Anglický Independent: Antiimigrantský, euroskeptický novinář jmenován šéfem italských státních médií. Je homofobním a proputinský. Ta hrůza, řekl, že se nedomnívá, že ruský stát stál za pokusem na Skripala.  Na své sociální síti sdílel informaci o Hillary na obědě se satanisty. 
     New York Times (ta úžasná představa o tom, jak má vypadat demokracie): Vítězství populistů. Fanoušek Vladimíra Putina povede italský broadcasting. Pochybuje o svaté pravdě Skripalova otrávení. Marcello Foa vybral Salvini a určitě se za tím skrývá Bannon. Jsme alarmováni stavem italských médií, nikdy nebyla moc zdravá, když nezabránila vítězství populistů v parlamentních volbách. Populisté budou formovat veřejné mínění v Itálii. Foa (se odvážil a) napsal knihu o mediálních manipulacích a o fakenews. Foa se odvážil prohlásit, že ode dneška euroskeptikové a ministři Legy nebudou mít zakázán vstup do RAI. 

Žádné komentáře: