neděle 23. září 2018

ricolfi salvini

Politolog

Luca Ricolfi o příštích volbách v Itálii a protože zrovna do této země se  momentálně přesunula evropská důležitost chvíle, jak říká Bannon, mají politologovy myšlenky smysl i pro pražskou periferii. Příští volební kampaň do evropského parlamentu v 2019 (myslí Itálii, ale platí všude jinde) bude dominovat jedno téma – imigranti. Ekonomická témata nejen, že jsou příliš komplikovaná, ale chybí v nich ideje, kromě většího nebo menšího deficitu v rozpočtu, už nikdo není schopen mluvit o něčem jiném. Nepřekročit 3% a šetřit, nic jiného nikdo v dnešní Evropské unii není schopen vymyslet. 
    Politolog se domnívá, že příští volby budou patřit Salvinimu, pokud se nedopustí nějaké velké chyby. Ještě jednou chceme věřit, že se věci změní.  Jsme velkou zemí bez velkých voleb, zajatci levicových tribu. V jádru se vždy jedná o krizi středové levice PD (partito democratico). Maria Elena Boschi (jeden z vůdců PD) se domnívá, a u nich je to symptomatické, že volby v březnu prohráli kvůli nějaké fake-news.
      Levice v dnešní Evropě nepotřebuje nepřátele, stačí její vůdci, aby se sama zlikvidovala. Sleduji levicové strany dlouhá desetiletí, nikdy jsem v minulosti nepozoroval takovou prázdnotu jako dnes. Žádná reflexe a idea.

Žádné komentáře: