pondělí 13. srpna 2018

salvini bergoglio

Evangelium podle Matouše nebo podle papeže Bergoglia?

Ministr vnitra a vůdce Legy Matteo (Matouš) Salvini v hovoru s LaNuovaBussola, kterou čte denně kolem 300 tisíc prostých katolíků, vysvětlil jak chápe křesťanství a islámskou imigraci. Jeho chápání evangelia se očividně víc blíží Písmu než je to v případě papeže Bergoglia. Podle Salviniho je křesťanství superiorní ostatním náboženstvím, ateisté a muslimové si to myslet pochopitelně nemusí, ale u křesťanů by se to dalo předpokládat. Papež naznačuje, že v podstatě, náboženství jako náboženství a když vám vadí kříž, tak ho schováme.
   Rodina je tvořena jedním mužem, jednou ženou a dětmi. Tento princip je ryze křesťanský a do nedávna byl chápán jako civilizační norma nejen v Evropě, ale i v Číně. Dokonce z Freudova Úvodu do psychoanalýzy vyplývá, že pouze tento model je přirozený (a zdravý), pouze prokreativní formu sexu chápal velký učenec jako přirozenou. Všechno ostatní může být jenom tolerovatelné.
      Slovo podle Matouše (Salviniho) je velmi odlišné od papežových slov. Pomalu, ale jistě však většina italských katolíků, a v Evropě nikde jinde katolicismus moc neexistuje, toto slovo preferuje. I když „pokrokoví“ katolíci a většina farářů vedou se Salvinim boj na život a na smrt, progresívní Familia Cristiana ho např. zobrazila na první stránce jako satana. Osvícení katolíci, ale oceňují pastýře z Legy, čím dál tím víc než římského biskupa samotného.
     „Pokrokový“ tisk nejen Itálie, ale celé EU, v obvyklých termínech, které jsou už velmi omšelé a nudné, vysvětluje nebezpečí, které přichází od Salviniho. V bruselském anglojazyčném Politico: „Italové se stávají pravicovými. Papež František má problém s italskými katolíky. Věřící čím dál víc přitahuje tvrdý ministr vnitra. Pokud by italští katolíci následovali papežova příkladu, pak by se od Salviniho vzdalovali, ale je to naopak“. K velké hrůze bruselských pokrokářů.
     Ředitel italského institutu výzkumu veřejného mínění vysvětluje Politicu, že v současnosti je viditelný hluboký příkop mezi názorem katolíků a církevní hierarchií. Podpora Salviniho Legy se za půldruhého měsíce zvedla z 15.7% na 32%. U papeže se registruje propad, na počátku jeho pontifikátu ho favorizovalo 96% praktikujících katolíků, nyní pouze 10%, podle analytiků veřejného mínění za propadem sympatií k papeži stojí jeho proimigrační politika.  
      Nejen imigrační politika, ale i ostatní ministrovy kroky jsou sledovány se sympatiemi katolické veřejnosti. Na webových stránkách ministerstva, které byly až trapně progresívní, dal okamžitě nahradit termíny jako „rodič1“ a „rodič 2“ termíny „matka“ a „otec“. Prohlásil, že udělá všechno, aby podpořil přirozenou formu rodiny a plození dětí.
    Doslovná interpretace islámu podle ministra není kompatibilní s italskými normami svobody a křesťanství. „Budu usilovat o průzračnost ve financování (mešit a islámské propagandy), budu požadovat respekt k zákonům a tradicím“. Papež František nebude na jeho straně, ale Salvini prohlásil, že mnozí kněží a biskupové ho vyzývají, aby tak pokračoval dál.        
       


Žádné komentáře: