čtvrtek 30. srpna 2018

chotebuz strach

Trpělivost na konci

Šéfredaktor PreussischeZeitung Hans Heckel se domnívá, že trpělivost německého národa s vládnoucím klanem je u konce. Kéž by! Jakýmikoliv prostředky musí být lidový protest proti vraždě v Saské Kamenici zadušen. Až groteskní podobu má jednostrannost médií a režimních politiků. Vražda 35letého otce rodiny, spáchána nožem, už nehraje žádnou roli, tisíce pobouřených občanů, kteří vyjadřují své znepokojení, vládnoucí režim paušálně známkuje jako pravicový plevel.
   Samozřejmě, že nacistický pozdrav, útoky na arabsky vypadající lidi nebo na levičáky, nejsou omluvitelné. O levičáckých protestech, které jsou spojeny s extrémismem a násilím, se hovoří v médiích jako o mírumilovných demonstracích, tisíce obyvatel Saské Kamenice vydávají za útočné pravičáky.  
    Připomíná to sadistickou hru - mediální masívní podpora politice milionové imigrace, která vyvolává v celém světě údiv. Ztratí-li Němci konečně po brutálním mordu trpělivost s vládnoucí luzou a projeví svůj hněv, reagují politici a média, jako by na tuto příležitost čekali: „Hanba“, „Pravicový dav“.  
      Tato hra, je hrou s ohněm. Klid, obzvlášť v západní části země, je jenom zdánlivý. Odpor proti vládnoucímu klanu narostl i zde. Strach a nejistota - jak nás učí historie - jsou nanejvýš explozívní směsí. Západní Němci pouze  postrádají revoluční zkušenost svých východních krajanů, jsou snáze ovladatelní, ale oni též mají neviditelnou hranici, kdy strach z označení za pravicového radikála smete hněv a vztek na panující politickou kastu. Historická otázka: skrývá se za touto linií síla, která protest zformuje civilizovaným způsobem nebo se extrémním silám podaří hrát centrální roli?
    Pokud režim a jeho média plivou na znepokojené občany a na demokratickou opozici a odmítají jakoukoliv smysluplnou a racionální diskuzi, pak otvírají dveře skutečným radikálům.  
  


Žádné komentáře: