pondělí 11. června 2018

acquarius salvini

Loď pašeráků lidí Acquarius

Včera se volilo do radnic některých italských měst a vesnic a LegaNord a celý spojený pravicový blok potvrdily svůj výsledek z parlamentních voleb. Sociální demokraté (Pd) ztratili co se dalo i nedalo, přišli o své tradiční rudé bašty v Toskánsku a v Umbrii, na Sicílii se úplně vypařili. Pravice dobyla Treviso, Catanii, Vicenzu, Treni aj. Výsledek se očekával a Itálie žila nedělní odpoledne dramatičtější událostí, která s volbami nesouvisela.  
     Včera v poledne twittoval ministr vnitra Salvini „Od dneška Itálie říká ne pašování lidí. Konec s tímto byznysem. Ve Středozemí se pohybují lodi pod holandskou, španělskou a britskou vlajkou, jsou to lodi německých a španělských ong. Malta je nepřijímá, Francie blokuje hranici a Španělsko používá i zbraně. Ode dneška i my nepřijímáme.“ A rozpoutalo se drama kolem lodi Acquarius patřící Lékařům bez hranic. Loď nabrala lidi blízko libyjských břehů a zamířila na sever. Ministr Salvini rozhodl, že Itálie tyto lidi nepřijme a jeho rozhodnutí potvrdila italská vláda.      
    Včera odpoledne se sešel ministr vnitra Salvini na urgentní schůzce s vůdcem  M5s Di Maio a ministerským předsedou Contem a výsledek jednání: Itálie už nepřijímá. Italské přístavy se uzavřou pašerákům lidí.  
    Situace je údajně dramatická, na lodi je 629 lidí, spousta dobře placených pašeráků z různých ong, Lékaři bez hranic apod., a samozřejmě, aby dodali palivo pro ušlechtilé evropskounijní blby z řad mládeže, církví a médií, vzali sebou 123 adolescentů bez doprovodu, 11 dětí a 7 těhotných žen.
    Acquarius se včera odpoledne nacházel blíž k Maltě než k Itálii, podle mezinárodních úmluv, by loď měla mířit do maltských přístavů, ale neděje se tak. Malta s tichým souhlasem evropskounijních byrokratů se tváří, jakože do hry nepatří. Conte včera večer telefonicky kontaktoval maltského ministerského předsedu Muscata, „Žádal jsem ho, aby poskytli urgentní pomoc některým lidem na palubě, tvářil se netečně, jako celá Evropská unie. Muscata a celé Evropské unie se to netýká.“
     Na Acquariu mají zásoby potravin ještě na pět dní a lékářů plno na palubě, zakotvili mezi Maltou a Itálií a čekají, podaří-li se levičákům, papežencům a mainstreamovým médiím zvrátit ministrovo rozhodnutí.
     Dnes v devět twittoval ministr Salvini: „Dnes ráno loď Sea Watch 3 patřící německé ong, pod holandskou vlajkou, nabírá podél libyjského pobřeží lidi, aby je odvezla do Itálie. Basta. Už ne.“

Žádné komentáře: