středa 4. října 2017

luttwak edward

Edward N. Luttwak o papeži

Slavný americký sociolog, politolog Edward Luttwak (1942), autor věhlasných knih (Strategie státního převratu, Co vůbec znamená demokracie, Velká strategie římského impéria, Fantom bídy), jeden z největších světových expertů mezinárodní politiky a velký znalec italské politiky a dějin. V italském rádiu se vyjádřil o papeži.
    Sociolog napadl papežovo stanovisko k projednávanému zákonu o italském občanství (občanství automaticky všem, kteří se v zemi narodí). Ať táhne do Avignonu (papež), pak bude Itálie svobodná.
    Nejsem katolík, není to ani tak podstatné. V Itálii je papež stále významnější než ministerský předseda a to je velkým italským problémem. V Americe by idea o papežově politické roli byla považovaná za zvrácenou. V Itálii většina lidí je proti africkému vyloďování na Sicílii, papež tomu přeje. Kdo vyhraje? Papež.
    Lodi chránící Itálii proti vetřelcům poslouchají papeže a vyhledávají imigranty podél celého libyjského pobřeží. Nejvhodnějším místem pro papeže by bylo úžasné město: Avignon ve Francii. (V této fázi rozhlasového hovoru posluchač neví, zda-li má sociolog na mysli super středověké vězení,  kde často papeže věznili). Ve Francii by papeže nikdo moc neposlouchal.
     Papež se nemůže vměšovat k projednávání zákona o italském občanství. Ať se zabývá vatikánským teritoriem. Žvaní o italským zákonech, nemá na to žádné právo, není italským občanem.
    Tento Petrův nástupce věří na světové občanství a na „posvátné právo“ imigrantů stát nad zákony jakéhokoliv národa. Tento svůj zvrhlý názor vydává za vrcholnou morálku.  Papež svá politická přesvědčení vnucuje celému světu a to pomocí instituce v jejímž čele stojí. 
    Tento post-koncilový papež je údajně především humanistou, aspoň to říká. Univerzální morálka má být totéž, co globalistický diktát a pseudokřesťanské lekce sociálního marxisty. Papežova mise nespočívá v obraně a šíření katolické víry, ale v bastlení světa podle scénáře globalistického mesianismu. Papež očekává, že poslušní katolíci budou slepě následovat jeho imigracionistické vize, pseudokatolické a politicky korektní. Konformní s dominantním papežským diktátem. Papež slouží zádušní mši za lid a národy.

Žádné komentáře: