čtvrtek 24. srpna 2017

kvestura roma

Pořádkové síly osvobodili náměstí Indipendenza

Doslovně píší noviny il Giornale. Náměstí okupovali severoafričani. V Římě nekončí napětí mezi pořádkovými silami a stovkami severoafričanů, kteří po vytlačení z ulice Curtatone a okolí, se opevnili na náměstí Indipendenza a na obranu toho postu nasadili nejlepší síly. Nelze se jim divit, půvabné náměstí za Santa Maria degli Angeli, via Solferino blízko, radosti na Termini blízko, všechno po ruce.
   V Římě nastolení triumfu zákona je velmi obtížné, píše pateticky žurnalista il Giornale. Římská kvestura se snaží, leč výsledky jsou bezzubé, zatím vyhrává severní Afrika. Agenti kvestury, kteří pokračovali včera večer v operaci vyklizení náměstí, jsou napadáni Afričany ze všech stran, lahvemi po hlavě, bojuje se plynovými bombami i kameny z dlažby. Naštěstí fungující hydranty zabránily požárům a výbuchům.
    Kvestura oznámila: „nasazení pořádkových sil bylo urgentní a nezbytné po včerejším odmítnutí severoafričanů nabídky římského magistrátu o ubytování. Naše obavy plynuly z informací o tom, že okupující náměstí oplývají plynovými bombami a výbušnými lahvemi.“
   Vůbec středa byla v kvestuře velmi hektická. Nejednalo se o jediné střetnutí se severoafričany v Římě. Agenti museli též zasahovat proti protestujícím Římanům, jejich trpělivost s imigranty skončila a nastoupila chuť bojovat. Agenti zadrželi pár extra bojovných Římanů.
   Majitelka historického paláce ve via Curtone, který byl okupován, nabídla  ubytování přestárlých severoafričanů, popř. i rodin s dětmi ve svých budovách v římské provincii. Nabídka jak prohlásil mluvčí kvestury, nebyla severoafričany oceněna, budovy jsou daleko od římského centra. Římský magistrát dal k dispozici budovy u Torre Maura a via Boccea. Většině severoafričanů se tato lokace též výrazně nezamlouvá. 
      

Žádné komentáře: