čtvrtek 2. února 2017

asmara sommaruga


Uprchli před smrtí..

Někdo před smrtí a někdo (švýcarská ministryně pro uprchlíky Simonetta Sommaruga) před zdravým rozumem.  Švýcarský list Les Obsevateurs se zaměřil na uprchlíky z Eritree, aby hlouběji ozřejmil jejich utrpení. A ejhle co vyšlo najevo. Scéna z podzimu 2016 ne letišti v Zurichu. Destinace jižní země. Spousty Eritrejců, muži,  ženy, celé rodiny - s dokumenty uprchlíků a azylantů.
  Žurnalisté Les Observateurs se proměnili v investigatívní detektivy. Nikdo z azylantů nevolí Itálii, Švédsko, kde je silná jejich diaspora,  ale mateřskou Eritreu.
   Švýcarská ministryně pro uprchlíky Simonetta Sommaruga: „Ve své zemi riskují život a mučení, nikdy tam nesmí být vráceni“. Žvanivá a hloupá se stala ministryní.
    Uprchlíci volí jako přestupní stanici Istanbul nebo Addis Abebu. Na podzim to bylo zhruba 50 uprchlíků denně, kteří letěli do Eritree na návštěvu. Tam a zpět a nikdo je nezabil a přes hubu dostali pouze na diskotéce. Lístek 650 franků per persona. Osmdesát procent všech Eritrejců ve Švýcarsku žije na účet eráru. Deklarovaných uprchlíků z Eritree je ve Švýcarsku 15000. Socani participující na moci vždy zabránili vyšetření zneužívání sociálních dávek v zemi.
    List píše, že tisíce Eritrejců si dělají dovolenou hlavně v hlavním městě Asmaře. Evropskounijní demagogie vydává Eritreu za peklo, ale mladým uprchlíkům se na diskotékách líbí, švýcarská měna je tak tvrdá. Sociální dávky ze Švýcarska znamenají víc než místní ministerský plat. Švýcarští žurnalisté zjistili, že údajní uprchlíci nepřiletěli pouze ze Švýcarska, ale i ze Švédska a Německa. A v barech jsou žádáni, mají prachy.

Žádné komentáře: