středa 25. května 2016

antipravicova internacionala

Antipravicová internacionála

Všichni mediální svatí se spojili, píše v il Giornale Francesco del Vigo. Trump? Maniak všeho anomálního. Sexuálně obsedantní, prznitel na pokračování, sběratel obscénních fórů. Boris Johnson. Další anomální (vědci zkoumají vliv jeho pravicových myšlenek na růst plísně botryolinia u jahod), antievropan, srovnává EU s  Hitlerovou Třetí říší.
Rakušan Hofer. Nebezpečný xenofob, nacista a populista, který nenávidí uprchlíky ze zemí, kde se tisíc let nebojuje. Většina novin přesvědčuje čtenáře, že svět zažívá invazi kreténů a všichni tito kreténi jsou pravicoví.  Od New York Timesu a novin Republicca, Corriere della Sera až k Suddeutsche Zeitung. 
    Skutečná antipravicová internacionála, kde každý škrabák, který se naučil psát, démonizuje "pravicového" nepřítele. Ale přesto se tito pravicoví kreténi někomu zamlouvají. Normálním lidem se zamlouvají. A salonní šik filozofové fenomen vysvětlují. Demokracie podle nich funguje dobře, pokud vítězí oni. Pokud nějaké pravicové hnutí – ať je to jakákoliv pravice – by snad mohlo zvítězit, je tu „demokracie má problém“ nebo „autoritativní nebezpečí“  a formuje se fronta lidí a partají  s jedním programem: zastavit populistický postup.
    A to má být demokracie? V Rakousku vyhráli zelení jen o chlup, hrstkou podivných volebních lístků zaslaných poštou. A co se stane, když pravice jednou zvítězí? Levicoví satrapové kopnou do volebních uren a volby prohlásí za neplatné. Vlastně fašisti, to jsou právě oni.

Žádné komentáře: