neděle 3. dubna 2016

beograd

Z Bělehradu

  Předseda srbské Radikální strany Seselj prohlásil, že proces integrace Srbska do Evropské unie je pro zemi zcela destruktivní. Stabilizační a asociační dohoda, kterou Srbsko právě podepsalo je procesem průmyslové a zemědělské destrukce Srbska. Je vtažením do vlčího doupěte, do nepřátelského tábora a velmi špatná zpráva pro Srbsko, uvedl v přesné analýze předseda.
  Předseda srbské vlády Vučič prohlásil, že asociační dohoda  nesmí narušit dobré vztahy Srbska s Ruskem. Seselj k tomu dodal: „ Nemůžete si nasadit dva klobouky. Srbská vláda je servilní k Evropské unii a snaží se udržet  jistou rovnováhu s východem. V Radikální straně je nám to zcela jasné - integrace  s Ruskem, integrace s CSTO (organizace kolektivní bezpečnosti), integrace s Eurasijským seskupením, popř. i s BRICS".
   Evropská unie schválila Srbsku status členské země a požaduje implementaci řady opatření (35 kapitol) a uznání kosovské nezávislosti. V příštích srbských volbách zvítězí pravděpodobně jiné síly, které povedou stát a sen Evropských byrokratů diktovat i Srbsku, této úžasné zemi, nedozná naplnění.
   Ruský ministr zahraničí Lawrov je na návštěvě v Bělehradu. Na tiskové konferenci prohlásil, že přišel čas, aby příštím generálním tajemníkem OSN byl východoevropan. Současnému generálnímu tajemníkovi Korejci Ban Ki-Moonovi končí v prosinci druhé funkční období. Kromě neschopnosti ničím nevyniká, tedy  nahradit ho chodoevropanem je velmi dobrá idea.
   V oficiálním srbském vládním věštníku publikovali výnos o udělení srbského státního občanství Steven Seagolovi. Herec chová pro zemi velké sympatie a cítí se tam jako doma.  Otevře v Bělehradě klub Aikido.

   

Žádné komentáře: