sobota 2. dubna 2016

imre kertesz

pi-news.net

Imré Kertész

Umřel. Jeden z posledních koryfejů evropské civilizace. Velký maďarský spisovatel.  Prošel německou hrůzu v koncentračních táborech. A jeho svědectví je strhujícím mementem a varovným obviněním německé perverze.
  Ve své poslední knize „Poslední útočiště“ varuje : “Evropa brzo zanikne, v důsledku svého naivního a sebevražedného liberalismu. Evropa stvořila Hitlera a po něm zde stojí kontinent bez argumentů; dveře otevřeny islámu; islám nemluví o rasách a náboženstvích, protože mluví řečí nenávisti ke všem cizím rasám a náboženstvím“.  Budu mluvit o tom (v románu), jak muslimové zaplaví Evropu, obsadí ji a nevyhnutelně zničí; budu mluvit o tom, že Evropa se s tím smířila, o sebevražedném liberalismu a přihlouplé demokracii. Končí to vždy stejně: Civilizace dosáhne jistého stupně, na němž už není schopna se bránit a nabídne se jako kořist nepříteli.
  Spisovatel o tom psal dlouhá desetiletí, už v počátcích muslimské imigrace. Přirozeně mainstreamová média vesměs spisovatele ignorují, obzvlášť když přesně diagnostikoval obrovský demografický propad v západní Evropě. Evropské pseudoelity jsou v koncích a bubnují vstříc islámu a propagují ho jako obohacení. Evropská unie, média, papež, jejich klientské „nevládní“ organizace a jimi zmanipulované kolektivní emoce na západě, proklamují, že Evropa musí uvítat ještě dalších 20 milionů imigrantů. 
  Imre Kertész v tom vidí pokračování zničení evropského židovstva německou Třetí říší, které se dělo s tichým souhlasem ostatních. Evropská vitalita je pohlcena dekadencí a evropští „intelektuálové“ se potácí světem podobní syfilitikům v 19. století.
   „Vždy jsem narušoval kňourající soucit s Osvětimí, který jenom maskuje evropskou prolhanost. Nyní se Evropa otevřeně přihlásila ke zničení státu Izrael, k likvidaci židovského státu – vlastně k nové Osvětimi“.
   Přehání to spisovatel? Ne, píše informační server. Minulý týden tvrdil jenský starosta z SPD, že Německo nesmí na Izrael brát žádné ohledy, prý Izrael spolu s USA jsou vinni  současnou imigrační krizí. Ani jeden kritický komentář k této lži v politickokorektních médiích. Snad pouze na sociálních sítích. Jenský starosta je typický produkt antisemitismu po Osvětimi, jak to Kertész nazývá.
   Kertész hovořil o morální aroganci, která gradovala v posledních měsících politikou Merkelové, již před deseti lety. „Celá Evropa  skončí bankrotem a v náručí islámu. Jako levná děvka pod pasákovým bičem“.

Žádné komentáře: