sobota 12. března 2016

idiota

aaaapreussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/der-trottel-aus-berlin

Idiota z Berlín

    Hans Heckel v Preussische Allgemeine. Když se nově jmenovaný ministr zahraničí Guido Westerwelle  v r. 2009 setkal se svými unijními kolegy, byl konsternován. Doslovně mu odečítali ze rtů, z ministrů mu v ústrety vyzařovala velká sympatie. Před šesti lety. A okamžik ve světové historii – a kancléřku v pondělí v Bruselu už všichni ignorují.
 Šéfové vlád se domlouvají na koordinovaném uzavření hranic a o vyprázdněnou ženštinu z Berlína s jejími podivnými průpovídkami už nikdo nemá zájem.  Německo bleskově spadlo z výšin rozhodující země do role skuhrajícího příbuzného.  Evropské země už Německo neberou vážně a ignorují německé bláboly (nemůžeme kontrolovat kdo k nám přichází, žádné omezení v počtech imigrantů do Evropy etc.) .  Bohužel i Německo se musí pozvat – ťulpas taky patří do rodiny. Navíc má prachy, asi už to dlouho nepotrvá a nebudou - v pomatené euforii zve do své boudy komu se zamane a to něco stojí.
 V dobré rodině se postarají i o chudáka mentálně postiženého – bryndáček kolem krku a zamkněte mu vrata nebo mu tam vleze kde jaký pobuda. Merkelová není schopna hlídat hranice, tak to museli udělat udatní Makedonci. Je to od nich milé.
  A Německo v izolaci, která už nemůže být větší. Státní a monopolní média v říšských hranicích jsou mistry v netvoření pravdy a velkoprodukci lží. Primitivní nesmysly ve velkém chrlí tato média na Němce. Např. včera televize N24 nám vysvětlila jak žijí odpůrci a přívrženci prezidenta Asada. Nebetyčné rozdíly? V prvním dokumentu ukázali fronty lidí před rozdělováním potravy. Všude trosky a bída. Druhý dokument z Latakie, města prezidentových přívrženců,  muži v bazénech, luxusní hotely atd. Přívrženci v opulentním nadbytku a odpůrci v bídě? Malá nepozornost televizních propagandistů – na domech a v troskách města údajných odpůrců vlají vlajky syrského prezidenta. Nejen v opulentních hotelích, ale i v rozbitých městech jsou většinou prezidentovi věrní. Syrský lid stojí za prezidentem, občanská válka to je ve skutečnosti vnější agrese. Většině diváků unikne takový švindl.
  Mocní v médiích rozhodují o tom co je dobré a špatné. Zmanipulují i lidské emoce. Politická kamarila a mediální manipulátoři pranýřují a diskreditují  společenské skupiny, které nejsou dostatečně konformní. Německý občan je manipulací vyřazen z rozhodovacího procesu. Rozhodovací proces má schema „absolutní vládci versus poddaní“. Když opozice v ulicích skanduje „my jsme lid“, média vysvětlí, že to není lid, ten přece poslušně stojí v řadě za vůdci. A prý demokracie může být ohrožena, pokud by se lid mohl vyjádřit. Kdo může vědět co se póvlu zalíbí.  Lid sice může volit, ale panstvu se moc nelíbí když se mu při sčítání hlasů dívá někdo přes ramena.  Alternativa pro Německo (AfD) žádá, aby při sčítání volebních výsledků dnešních zemských voleb byli přítomní nezávislí pozorovatelé. Vzbudilo to mediální nevoli. Baden-Wurtenberská vedoucí volební komise prohlásila, že něco takového je absurdní, očernit čestné členy volební komise. Při brémských zemských volbách čestní (a levicoví) členové volební komise podvedli takovým způsobem, že po následném odhalení podvodu to změnilo rozvržení míst v parlamentu.
  Podle sociologického průzkumu už většina Němců není schopna rozlišit čím se liší demokracie od diktatury. Po desetiletích levicověradikálního řádění ve školství s jejich pohádkou o boji proti pravici,  se většina domnívá, že demokracie je vláda dobrých a diktatura když vládnou zlí. A média a polodiktátorské systémové strany vysvětlí kdo jsou ti zlí a lid mají pod kontrolou. 

Žádné komentáře: