neděle 6. března 2016

erdogan merkel

Předchozí usnesení

 Musí se dodržet, říká Merkelová před zasedáním pondělní evropské rady. Podle ní tři body jsou aktuální: turecká agenda –  dohoda s Tureckem, ochrana EU hranice, pomoc Řecku s uprchlíky. Pracuje prý na tom, aby důvody pro imigraci zmizely. Tyto floskule opakuje už řadu měsíců, bůhví čím paralyzovaná a zablokovaná. Kdy konečně už sama začne dodržovat pravidla a zákony.
  Merkelová bude ochraňovat unijní hranici? Za touto její lží se skrývá otevírání hranice a větší a  intenzívnější transfer lidí.  Martin Schultz v pondělí navrhne, aby si členské země rozebraly 30000 imigrantů, kteří se nachází v Řecku. Francie, Německo a Portugalsko si rozeberou ze 160000 imigrantů, kteří se nachází v Itálii a Řecku 80000 a 80000 čeká na ostatní – prý to nebude žádný problém.  Proč Portugalsko? Je opět v dluhové pasti a bude potřebovat velkou finanční injekci a tak  Schultzovo přesvědčování nebylo až tak obtížné.  Ale špatně plánuje - předevčírem  tam bylo 160000 imigrantů, dneska je jich tam 201500? A pozítří?  Může Schultz vůbec něco vymyslet a vyřešit?
  Místo Schultzova lkaní nad údělem Řeků a nad nefungujícím rozdělováním imigrantů, kteří jsou v Řecku, zřídit urychleně  na Lesbu hotspoty a organizovat tam imigrantům pomoc. Rakouský ministr zahraničí Sebastian Kurz říká, že je smysluplnější pro ochranu před válkou hotspot na Lesbu než byt v Berlíně. Odradí se ti, kteří neprchají před válkou, ale za vidinou bytu v Berlíně. Až válka skončí, vrátí se uprchlíci do Sýrie.  
   Turecký prezident Erdogan navrhl a už to konečně navrhuje několik měsíců, aniž si toho v Unii a v Německu někdo všiml, vytvoření neutrální zóny na syrských hranicích. Merkelová se s ním chce radit o všem možném, ale zóna ji nezajímá. Kde je důvod? Pondělní rada by se měla zabývat  Erdoganovým návrhem a jeho okamžitou realizací. Neutrální zóna se může stát útočištěm všem skutečným válečným uprchlíkům, do zóny se může účinným způsobem koncentrovat evropská pomoc a vytvořit i přirozená sociální infrastruktura. Mohou se sem přesunout i imigranti, kteří jsou momentálně v Řecku.  
  Řešení imigračního problému jsou možná, nejen pasívní otevírání evropských dveří, jak preferuje Merkelová a Unie. Je možné, že tito politruci naprogramovali právě toto řešení a ostatní řešení hodlají dál sabotovat.

Žádné komentáře: