středa 16. března 2016

biskupska konference

aaaawww.bvoltaire.fr/bertrand-du-boullay/conference-des-eveques-de-france-un-message-qui-laisse-perplexe,244886

Biskupská konference

  Biskupové a vyšší klérus ve Francii jsou v podstatě již dávno spíš politickými pracovníky jakési atheistické pokrokové utopie.  Bvoltaire.fr se zamýšlí nad  jejich posledním zasedáním.
  Někomu může zasedání francouzských biskupů vyrazit dech (asi nejen ve Francii).  Server se vrací k hovoru předsedy biskupské konference biskupa Pontier v La Depeche. Ilustrace analytické sklerotičnosti. Počet věřících katolíků a muslimů? Biskup v tom nevidí pro církev žádné nebezpečí. Žádná radikalizace muslimů ve Francii, to přichází pouze z islámského státu, muslimové to odmítají, naznal katolický pastýř. Pastýř opominul zmínit útlak a násilnou konverzi islámu proti blízkovýchodním křesťanům a yezidistům. Server bvoltaire.fr připomněl, že pastýřští otcové často mlčeli před 80 lety a mnozí kolaborovali s hitlerovským nacismem.
   Dnes se do Francie valí nacismus z Levantu. Francouzští katolíci očekávají od církve odvahu k pravdě a ne k ignorování fakt. Voláte po dialogu, píše bvoltaire.fr, ale na konci toho samého odstavce ve vašem prohlášení odmítáte jakýkoliv dialog s Národní frontou. S jakými idejemi programu Národní fronty biskupové nesouhlasí? Jak se liší program Národní fronty od biskupských stanovisek?  Dialog s muslimy? Nekompromisně odmítají jakoukoliv změnu v společenské poloze ženy a netolerují náboženskou svobodu. S těmi vedou zkostnatělí otcové nekonečné dialogy, ale s politickou stranou, která má konzervativní náhledy, dialog odmítají.  O jaká pravidla se opírají? V biskupské proklamaci se tvrdí, že Národní fronta má ideje, které nejsou kompatibilní s vírou. To je vše? Můžete osvětlit, s kterou části učení církve je tato strana v rozporu, ptá se na závěr francouzský informační server?  

Žádné komentáře: