úterý 9. února 2016

action plan

aaaaeuro2day.gr/news/economy/article/1397399/giati-merkel-erntogan-vazoyn-to-nato-sto-paihnidi

    Burhan Kuzu:

 otevřte měšec nebo  vám  pošlem všechny Syřany. Kuzu je poradce tureckého prezidenta Erdogana. Toto poselství sdělil Unii na svém twitteru. 
   Turecko dostane tři miliardy a nebude plnit podmínky, které byly dohodnuty v tzv. "Action plan" jako protihodnota této částky.  Podle Davotoglu  Turecko příští týden sdělí v Bruselu, co hodlá učinit jako protihodnotu třem miliardám. Taky dobré. V říjnu byl dohodnut Action plan, dva měsíce poté ho Turecko odmítlo a  posílá do Evropy statisíce údajných uprchlíků a mrtvé děti na pobřeží, píše informační server euro2day.gr.
   Turci rychle pochopili, že dohody s EU není nutné plnit, ale měnit podle jejich diktátu. Co očekávali Merkelová, Juncker a různí komisaři a vyjednavači kvalit velmi inferiorních?   Turecko vyhrožuje a diktuje. Vůbec už to neskrývá. Šokující je tweet, který odeslal poradce Erdogana Burhan Kozu: "Nakonec EU pochopí turecké hrozby a otevře penězovod. Nebo otevřeme hranice a pošleme tam všechny Syřany". Turci oslavují a o to větší nátlak vyvíjí EU a Merkelová na Řecko, píše řecký list. Do Řecka má přijít 8000 policistů z členských zemí EU - údajné pomoci se střežením hranice - ve skutečnosti organizátorů hladkého transferu milionů muslimů do EU.

Čtvercový kruh

  A co je extrémně významné - hotspoty pro uprchlíky se nemají zřizovat na turecké straně, což by zastavilo transfer do Evropy, ale v Evropě.  Politruci EU argumentují tím, že na zřízení hotspotů mimo EU nemají pravomoci. Pravomoci na tuto nehoráznou lež mají. Turci diktují, kam se převezou imigranti, kolik miliard dostanou atd. Hotspoty v Řecku povedou velmi rychle k rozkladu této fragilní země. Hotspoty v zemích spojenců syrské opozice a Turecka v bohaté Saudské Arábii a Kataru se zřizovat nebudou. Postaví se tam zimní stadiony v poušti a ministři spolkové vlády to požehnají. 

Žádné komentáře: