pondělí 4. ledna 2016

gorbacov

a.izvestia.ru/news/591375

  Sebevražda západní civilizace

Ruský spisovatel  Eduard Limonov srovnává v moskevských Izvestijích současnou imigrační vlnu  s 11. zářím 2001 v New Yorku. Po osudném září se  svět stal chudším.
  Nejdřív následovaly změny na letištích, procedura podobná vězeňské šikaně, což ještě není tak hrozné. Spojené státy musely někoho za tyto události potrestat, a proto vtrhly do Afghánistánu. Afghánistán se sám o sobě  choval mírumilovně až na svoji středověkou politickou strukturu. Aby se nějakým způsobem kompenzovala z toho všeho plynoucí omezení, evropské vlády a USA začaly akcentovat druhořadá individuální práva, jako jsou jednopohlavní sňatky, práva menšin, zahraničních dětí aj. Poslední roky přinesly Evropě nečekaná překvapení, vlna imigrantů je největší výzvou, jíž Evropa ve své historii čelí, domnívá se spisovatel.
   V důsledku vadné politiky USA a Evropské unie byly zničeny státní struktury Afghánistánu, Iráku, Libye a dnes dodělávají Sýrii. Nazývají tyto konflikty spravedlivými válkami, ale je to pouhá agrese maskující se humánním kabátem, ale prozrazuje kanibalskou podstatu.  Destabilizují Afriku pod záminkou boje dobra a zla, příkladem je Mali – úplně narušili tento stát. Ukrajina se zničila sama, ale nebyli to Američané, Poláci, Němci, Francouzi, kteří živili Majdan?  Je zvláštní, že nyní když Rusko již není komunistické ani sovětské, nás nenávidí stejně jako dřív? Nebyl tedy antikomunismus a antisovětismus jen kamufláží rusofobie?
   Evropa nyní přijímá masy imigrantů, ne proto, že by byla tak dobrá, potom co způsobila v těchto zemích, ale jde jí o humánní image. Imigranti změní evropský svět, jak? To zatím nikdo neví.
    Změní se náboženství, barva kůže, černé oči. Občané Německa se stanou podobní těm blízkovýchodním. Anebo tam budou existovat fašistické a rasistické státy chráněné ostnatým  drátem a kulomety. Třetí cesta není.
   V Rusku je nyní 2.5 milionů Ukrajinců, nikdo je od Rusů nerozezná, tedy nám asimilace nehrozí. Nezmění se barva očí, kůže a ani náboženství. Lepší situace než zažívá nešťastná Evropa, odsouzená k zániku po tisíciletích své existence.
   Je mi to líto, mám rád tu starou Evropu? Jinak nelze, konečně stejně nenávidí Rusko, tak ať zmizí.
    Nakonec. Už to nelze zastavit, jak říkal Gorbačov: „proces pošol“. Byli jsme svědky konce Sovětského Svazu, nyní sebezničení evropských zemí. Všeho do času.

    Neradostná zpráva od ruského spisovatele.

Žádné komentáře: