neděle 6. prosince 2015

biskup

a.jungefreiheit.de/politik/deutschland/2015/erfurter-bischof-nimmt-afd-anhaenger-in-schutz/

Biskupovo pokání

 Erfurtský biskup Ulrich Neymeyr vstoupil do dějin "německé politiky", když v říjnu při demonstracích Alternativy fuer Deutschland (AfD) proti masové imigraci, která se konala v centru Erfurtu blízko katedrály, nechal zhasnout osvětlení katedrály a vyjadřoval  se negativně o účastnicích demonstrací.
  Samozřejmě byl biskup veleben politickokorektními trpaslíky z CDU, SPD, FDP a zelenými. Jeho počínání bylo zcela konformní s  politikou kardinála Marxe, předsedy německé biskupské konference, který hlavní program církve vidí v přijímání imigrantů.
  Ale časy se mění a někdy velmi rychle. Erfurtský biskup, osvícen Duchem svatým, změnil diametrálně svůj postoj (kardinál Marx a Merkelová bohužel osvíceni ještě nebyli).
  Podle biskupa Ulricha Neymeyra účastníci demonstrací AfD určitě nejsou žádní pravicový radikálové. Lidé se účastní demonstrací, protože mají pocit, že je to jediná možnost, jak vyjádřit svůj názor a svoji kritiku imigrační politiky. A  též AfD není pravicově extrémní stranou.  Politruci Merkelové a kardinála Marxe ho nejspíš ukřižují. Počátkem října se jeden kněz od Duisburgu zúčastnil demonstrace AfD a byl církevními hodnostáři okamžitě suspendován - co tedy s biskupem.
   Ale biskup pokračoval ve své analýze, politika Merkelové umožnila, že statisíce se vydaly na pochod, měly by zůstat ve své zemi a snažit se tam změnit poměry. Merkelová jednala zcela falešně. Jsme z imigrantů přetíženi ve všech směrech.

Žádné komentáře: